Fly til Menorca

menorca airport

Det er enkelt å fly fra Norge til Menorca. Er du heldig så har f.eks. Norwegian sommerruter direkte til denne herlige ferieøya. Hvis ikke, så skal du vite at det er mange alternativer å velge mellom med en mellomlanding i Spania. Det går nemlig fly til Menorcas hovedstad Mahón fra flere byer i Spania.

air-tickets-iconGJØR ET FLYKUPP NÅ
Reiseplaneten samarbeider med anerkjente leverandører som garanterer trygghet og kvalitet.  
En  av verdens største og ledende aktører på søkemotorer hjelper deg med å finne beste og billigste pris.


Også naboøyene Ibiza og Mallorca har flyruter til Menorca. Flyturen fra Mallorca tar knappe halvtimen og koster som regel kun noen få hundrelapper. Og flyene frekventerer regelmessig nær sagt døgnet rundt.

Menorca Airport

Flyplassen på Menorca heter noe så praktisk som Menorca Airport, men kalles også Mahón Airport etter hovedstaden på øya. Flyplassen ligger nemlig kun ca. 5 kilometer fra Mahón (eller Maó som byen også heter).

Menorca Airport har det du trenger av fasiliteter, men ikke noe mer. Det er ikke tanken at du tilbringer så mye tid her. Flyplassen er enkel å manøvrere seg i, men til tross for sin ringe størrelse (16 gater) ankommer det mer enn 2,5 millioner mennesker årlig.

Fra flyplassen går det busser hvert kvarter på dagtid og halvtime på kvelden inn til administrasjons-senteret Mahon (Mao).

Drosje er rimelig og ta gjerne taxi fra flyplassen til din ferieresort et eller annet sted på kysten. Drosjene står rett utenfor ankomsthallen.


Ferge til Menorca

Det er også mulig å ta ferge fra Spania, eller for den saks skyld fra Mallorca. Den vanligste havnen er dypvannshavna i Mahon. Hit kommer også cruiseskip med jevne mellomrom. Det går ferger fra blant annet Barcelona og Valancia.

Alternativt kommer fergene til Menorcas andre store by, Ciutadella.

Fra Mallorca går det ferger fra Palma til Mahón, og fra Alcudia går fergene til Ciutadella. Den korteste reisestrekningen er sistnevnte.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.