Turist i Milano

milano piazza duomo

Milano er en stor og mektig by, og det er ikke lett å prioritere tiden riktig hvis du bare skal tilbringe en weekend her. Shopping er forståelig nok et must når du tross alt er i verdens motehovedstad. Et operabesøk burde jo også være med i planene siden dette er hjembyen til fantastiske La Scala. Eventuelt et besøk i fotballens høyborg, Giuseppe Meazza stadion (også kalt San Siro), hvor Inter Milan og AC Milan spiller sine hjemmekamper.

Resten av tiden bør avsettes til Milanos store severdigheter samt naturligvis avslapping og beskuelse av folkelivet på piazzaene og de mange koselige caféene.

Dag 1 i Milano

Det naturlige samlingspunktet for alle ”turist i Milano-dager” er Piazza del Duomo, men start dagen ved Piazza della Scala som ligger like ved. Rett ovenfor dette området ligger de eksklusive motehusene tett, så nå gjør du deg dessuten litt kjent for den kommende shoppingen. Midt på Piazza della Scala finner du statuen av Leonardo da Vinci som bodde og arbeidet i Milano på slutten av 1400-tallet. Den flotte bygningen bak statuen er byens rådhus.  

På andre siden, ved gaten Via Manzoni ligger La Scala, den kanskje mest kjente operaen i verden. Ta gjerne en tur i operaens museum. Operaen er fra 1778 og har plass til rundt 2000 personer. Bestill billetter i god tid hvis du ønsker å se en forestilling. Ta nå veien gjennom Galleria Vittorio Emanuele II til Milanodomen. Dette eksklusive og elegante galleriet fra 1867 er et imponerende syn, og du kan gjerne ta en sen morgenkaffe her.

På andre siden av Galleria Vittorio er plassen Piazza del Duomo hvor den fantastiske domkirken til Milano ligger. Dette er helt klart en av våre favorittkirker, uansett hvilke andre kirker vi sammenligner med. Den er gammel (byggingen startet i 1386) og den er stor. Il Duomo er langt over 100 meter høy og har et bakkeareal på 158 x 92 kvadratmeter. Kirken skal ha plass til mer enn 40 000 mennesker. I tillegg er den rikt dekorert med tusenvis av statuer, spir og graveringer. Den ultimate Milano-opplevelsen er å komme seg opp til taket av kirken og til fulle se kirkens storhet og detaljrikdom.

Etter besøket i Milanodomen går du gaten Corso Magenta til bygningen Palazzo Litta (nr 24). Dette mer enn 400-år gamle palasset er vel verdt en nærmere kikk, og er du heldig er det også åpent for et besøk på innsiden. Huset tilhører den Italienske jernbanen. Gaten Corso Magenta er i hjertet av Milano og her myldrer det av butikker, barer og restauranter. Spis gjerne en tidlig/sen lunsj her.

Fra Palazzo Litta går du til den største severdigheten i nær sagt hele verden, nemlig Leonardo da Vincis Den siste nattverden. Den befinner seg i Cenacolo Vinciano ved kirken Santa Maria delle Grazie. Kirken står på plassen med samme navn som seg selv. Bare følg Corso Magenta videre. Husk imidlertid at du garantert ikke er den eneste som vil se Leonardos mesterverk og at du må beregne tid i kø.  NB! Du må huske å bestille billett på forhånd. Les mer under attraksjoner i Milano. Kirken i seg selv er også vel verdt en kikk. Den skiller seg forholdsvis mye fra de andre kirkene i Milano.

Etter besøket i kirken og beundring av den siste nattverd så ta turen bort til borgen Castello Sforzesco. Borgen er fra midten av 1300-tallet, men har blitt bygget på flere ganger. Hele området inviterer til en avslappende gåtur. Besøk gjerne et av museene ved borgen.

Brera-området etter lunsj

Etter en dusj, litt hvile og kanskje et glass vin på hotellet så foreslår vi at du tar turen til kunstnerkvarteret Brera for middag og kveldsaktiviteter. Brera ligger drøye 10 minutters gange fra Milano-domen og er et område hvor du spaserer rundt, finner deg en restaurant, bar eller café og nyter livet. I turistsesongen kan det være veldig folksomt, slik at ”bar-hoppingen” (det å gå fra det ene stedet til det andre) bør stoppe når du finner sitteplasser. Nærmeste metrostasjon til Brera er Lanza (grønn linje).  Hvorfor ikke starte besøket i Art Café i gaten Via Brera 23?


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Milano - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

Dag 2 i Milano

milano galleri vittorio emanuele4

Gå gjerne på oppdagelsestur i Milano. Kanskje oppdager du noe du ikke hadde trodd skulle eksistere i Milano? 

Etter en god frokost starter du dagen ved Stazione Centrale helt nordøst i Milano. Dette er en gedigen stasjonsbygning med klare spor fra den triste tiden da Italia hadde sitt fascist-regime. Det hindrer ikke at stasjonen er en severdighet. Den store plassen ved hovedinngangen til Stazione Centrale heter Piazza Duca D'Aosta.  

Fra plassen her vil du se Milanos flotteste skyskraper, Pirelli-bygningen, som forøvrig er Italias høyeste med sine 127 meter. Vi anbefaler nå at du går hovedgaten Via Vittorio Pisani ned til Pizza Repubblica eller tar en av de svært koselige trikkene som frekventerer Milano. Det er forbausende rimelig for en enkeltbillett. Trikkene er en historie i seg selv og har aner helt tilbake til 1928. Husk at du kjøper billetten før du går ombord. Når du kommer inn på trikken så stempler du billetten på en av dens mange automater. Billett kjøper du i en kiosk eller bar i nærheten av trikkestoppestedet.

Når du kommer til Piazza Repubblica tar du til venstre og går til du ser den store parken Giardini Pubblici. Her er det deilig å rusle rundt og nyte det grønne Milano. Parken har også flere severdigheter som blant annet Milanos planetarium og museet for samtidskunst. Sistnevnte ligger ved gaten Via Palestro sør for parken, mens planetariumet ligger på parkens østside, like ved gaten Corso Venezia.

Gå ut av parken på sørsiden, mot Piazza Cavour.  Du kommer nå til hovedgaten Via Manzoni og du møter raskt på tverrgaten Monte Napoleone. Du er nå i Milanos motedistriktet og butikkene her har det beste av det siste. Her vil du også se trendy unge milanesere som er der for å bli sett og naturligvis handle. Kos deg gjerne med en kaffe og kanskje en kake på en av de mange cafeene i området. Ta gjerne en tur på det gigantiske Armani-varehuset i Via Manzoni, men husk at her koster varene mange penger. Over hele dette området myldrer det av butikker og tiden er nå moden for shopping!

Når shoppingen er unnagjort kan du enten gå videre noen få hundre meter til du kommer til La Scala og Milanodomen eller reise direkte til bydelen Ticinese og Navigli-området sørvest i Milano. Langs kanalene i Ticinese er det et yrende folkeliv som varer til langt på natt.

Herlige Ticinese og Navigli i Milano

Nyt Milano ved å rusle rundt i dette gamle arbeiderstrøket, se i butikker og  sett deg ned for en kaffe, vin eller hva du nå måtte ønske.

Vil du få med deg en severdighet tar du en spasertur langs Ripa di Porta Ticines til Piazza XXIV Maggio. Fra her går du nord til Parco delle Basiliche. På nordsiden av denne lille parken vil du se den vakre kirken Bassilica San Lorenzo. Vil du ha med deg nattelivet så ta deg til Porta Genova og følg Navigli-kanalene.

Er du så heldig å være her samtidig som det er fotballkamp så ligger Giuseppe Meazza stadion (San Siro) vest i Milano, et godt stykke utenfor sentrum. Ta gjerne taxi. Hvis ikke har du som nevnt muligheter å ta del i Naviglis folkelige natteliv eller slappe av på en koselig bar i Brera-området. Alternativt finnes det flere diskoteker og jazz-klubber i Milano


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Milano - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.