Fakta om Moskva

moskva det historiske museum

Moskva er Russlands hovedstad og største by. Moskva er også den politiske elitens by, og det gir utslag i et internasjonalt miljø og prangende bygg og plasser.Innbyggertall      

Ca. 12 millioner offisiellt fastboende innbyggere. Antagelig flere millioner illegale innvandrere og gjestearbeidere i tillegg.

Offisielt språk

Russisk.

Styreform

Republikk

Religion

Russisk-ortodoks (ca 72%)

Tidsforskjell

Moskva ligger to timer foran Norge.

Valuta

Russiske rubler. Pr juli 2008 tilsvarer 10 kroner cirka 45 rubler, eller 100 rubler tilsvarer ca 22 norske kroner. Minibanker finnes overalt i de større byene og de fleste store butikker, hoteller og restauranter tar kredittkort. Vær obs på at selv om prisene ofte oppgis i dollar, er rubler den eneste gangbare valutaen.

Tips på restauranter

10% er vanlig hvis du er fornøyd med servicen. Noen restauranter plusser dette automatisk på regningen, så sjekk det før du tipser dobbelt.

Ambassade

Den Kongelige Norske Ambassade ligger i Ulitsa Povarskaja 7, ikke langt fra metrostasjonen Arbatskaja, på den lyseblå linjen. Telefon +7 495 933 14 10

Turistkontor

Det eksisterer visstnok et slags turistkontor på Gostiny Dvor, Ulitsa Ilyicha, men de kan egentlig ikke hjelpe deg med noe. Vi fant èn ansatt som knapt forsto engelsk, inne på kontoret sitt med lukket dør.

Telefon

+7 (til Russland)

Nødnummer

Brann 01. Politi 02. Ambulanse/Ulykker 03.

Elektrisitet

220/240 volt, samme to-pin kontaktsystem som i Norge.

Høytids- og helligdager

7.januar (russisk-ortodoks jul, 23.februar, 8.mars, 1.mai, 9.mai, 12.juni (Nasjonaldagen) og 14.november.

Visum

Visumplikt for norske borgere. Må ordnes i forveien fra Russlands ambassade. Det kreves også invitasjon fra turistbyrå, hotell, forretningspartner e.l., og bekreftet hotell for hele oppholdet.

Vaksiner

Ingen vaksiner er påkrevd.

Vann

Bør ikke drikkes fra springen.

Nærmeste store byer

Vladimir, Sergiev Posad, Tula.

Sikkerhet

Moskva har fått et noe ufortjent rykte som en farlig by med mye gatekriminalitet. Men som i enhver storby, er det enkelte områder du ikke rusler rundt i på egenhånd, og holder du deg til opplyste hovedgater, skal det mye til for at det hender noe.

I folkemengdene rundt turistattraksjonene og på t-banen finnes det selvsagt lommetyver og veskenappere som overalt ellers.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.