Mumbai

Mumbai, som mange fortsatt feilaktig kaller Bombay, er både eldgammel og moderne, fabelaktig rik og deprimerende fattig. Mumbai har rundt 15 millioner innbyggere, og til tider føles det som om alle samtidig prøver å få din oppmerksomhet.

Mumbai kan være ekstremt lite besøksvennlig enkelte måneder. Unngå for eksempel monsunmånedene, som varer fra juni til september. Da er hele byen mer eller mindre oversvømt. Hvis du likevel reiser i denne perioden, kan det være en trøst at du kanskje får med deg Ganesh Charturthi, en av de største festivalene i Mumbai. Denne festivalen holdes i august og september. Den beste perioden å besøke Mumbai på, er mest sannsynlig perioden etter monsunen, det vil si oktober til april. Da er temperaturen levelig og luftfuktigheten grei å håndtere.

Akkurat som maten er ikke Mumbai spesielt lett å fordøye for førstegangsbesøkende til India. Bare spesielt interesserte velger å være her mer enn et par dager før de setter kursen mot et annet sted i India. Været kan være uberegnelig, og byen er ikke spesielt barnevennlig. Men likevel, etter hvert som du lærer deg å slappe av, tilpasse deg tempoet og ta menneskene for det de er, vil du oppdage stadig nye og interessante fasetter av denne enorme, sydende metropolen. Og du får garantert reiseminner som du vil ha med deg resten av livet.


KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!