Reiseguide Munchen

Selv om München er den storbyen i Tyskland som ligger lengst unna Norge, så er den alikevel den tyske byen som de fleste av oss har et forhold til. Mye av årsaken er nok den smått legendariske Oktoberfest som jo er alle ølfestivalers mor. Eller så er årsaken fotballaget Bayern München, en stormakt innenfor fotball.  Og hvem har ikke sett noen av de 280 episodene av den smått legendariske krimserien Derrick som har rullet over tv-skjermen i en årrekke?

Mens Hamburg og Berlin har utviklet seg til å bli internasjonale metropoler, har München tilsynelatende bevart sine lokale tradisjoner med stolthet, og spiller mer enn gjerne på sine lederhosen, bratwürst, jodling og tubamusikk. Og hvor alt kan oppleves samtidig i enorme øl-hager eller øl-haller.

Men München har mer enn klisjeer å by på. Byen har en storslagen barokkarkitektur, ikke minst på den historiske markedsplassen Marienplatz. Og den byr på mange flotte musèer og gallerier. De aller fleste av oss vil kunne ha noen storartede dager i Munchen. For München er en livsglad by. Regionen er blant de mest velstående i Europa, noe de mange Mercedesene, Porchene og ikke minst BMWene vitner om der du ser dem overalt i trafikken. München er nemlig hjembyen til BMW, og naturligvis har Munchen et eget BMW-museum. Men rikdommen har ikke gjort at gamle øl-haller og lokale snitzel-retter har måttet vike plassen til fordel for sushi og capuccino. Selv om dette også finnes i rikelige mengder.

Vi koser oss alltid i München, og anbefaler denne grønne trivelige byen til alle! 

------> Reiseguiden om Munchen fortsetter...

 

NYHET! Ukens anbefalinger

Sosialt Reiseliv
Del dine reiseopplevelser med oss og gjør 
Reiseplaneten bedre.

Vi trenger din hjelp!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.

OBS! Du kan selvsagt også lese andres tips.  Du finner våre kommentarfelt til alle underkategorier på våre reiseguider.


{fcomments}