Med barn i Munchen

Vi ser ingen problemer med det å ta med barn til München. Det eneste må være hvis du er livredd for at det skal dukke opp en nudist i en av parkene en varm sommerdag. For det må du nesten regne med at det gjør. Bortsett fra det er parkene mange og store, og det er bademuligheter og lekeparker som aktiviserer de utålmodige små.

Kommer du hit om vinteren er det mulig å stå på skøyter. Enten det er i parkene eller i München sentrum. Münchener EisZauber har nemlig en skøytebane på Karlsplatz, ikke langt fra Marienplatz. 

Englischer Garten

Den største parken heter Englischer Garten og ligger i gangavstand fra Marienplatz. Selve sjøen i parken ligger i rett linje fra Münchner Freiheit. Hit til Münchner Freiheit kan du for eksempel ta U-bahn.

Parken har store grøntområder, vann med bademuligheter, restauranter med underholdning, og dere har mulighet til å leie sykler for å utforske hele det enorme parkområdet.

Olympiaparken

Olympiaparken er rett og slett herlig, og anleggenes arkitektur setter fantasien i sving hos mennesker, uansett alder. Og du kan dessuten ta turen opp i det gigantiske Olympiaturm (Olympiatårnet). Utsikten er fantastisk!

Zoo Hellabrunn

På elven Isar finner du flere enn 4000 dyr fordelt på nærmere 400 arter.  Dette var verdens første geopark og er en drøm for barn i alle aldre. Har du lyst, kan du ri på en kamel.  Adressen er Tierparkstrasse 30. Åpent fra 0800 til 1800 fra april til og med september. Ellers fra 0900 til 1700.

Wildpark Poing

Denne parken fra 1959 ligger rett utenfor München, nærmere bestemt i Poing og Osterfeldweg 20. Mange dyr går løse, men dette er harmløse og kjente dyr som geiter og hjort. Ellers er det også en stor lekepark her.

Åpningstider fra og med april til og med oktober kl 0900 til 1700. Ellers fra kl 1100 til 1600.  Ca 50 kroner i inngangspenger for voksne og rabatter for barn.

Bavaria Filmstadt

Vi som er gamle nok husker storfilmene the Never ending Story, Das Boot og Cabaret. Alle bevis på hva tysk filmindustri har prestert av kvalitet. Bavaria Filmstadt er et museum hvor du får se mer av disse og en rekke andre filmer, lære om filmtriks og se objekter fra de mest kjente filmene. Morsomt for hele familien. Adresssen til Filmstadt er Bavariafilmplatz 7 i Geiselgasteig, sør for München sentrum.

Krone Sirkus

Kanskje skal du ta med familien på et ordentlig sirkus?  Krone sirkus har trapesartister, sjonglører og dresserte elefanter. Barn elsker Krone sirkus, noe de har gjort i hundre år. Sirkuset holder show hele året gjennom. Beliggenheten er ved Zirkus-Krone-Straße 1-6, nordvest for Hauptbahnhof.