Shopping i Munchen

La oss si det med en gang. Det er gøy å shoppe i Munchen. Det er et mylder av butikker, og alle i familien får sitt!  Typiske suvenirer er øl-seidler av forskjellige typer. Tar du f.eks. turen til den fantastiske øl-hallen Hofbräuhaus så kan du kjøpe øl-seidler til flere tusen kroner stykket! Billigere versjoner finnes selvsagt.

Det er forøvrig en rekke suvenirbutikker i nærheten av Hofbräuhaus.  Mange kjøper håndverksprodukter av tre eller porselen fra Nymphenburg. Vil du virkelig ha med et minne for livet så foreslår vi ett stk. Lederhosen. Uslitelige, og perfekte når du ikke vet hva du skal ha på deg når du skal ut på byen. Kanskje den perfekte gaven til en som trodde han hadde alt? Er du kvinne så kjøper du Dirndl, denne typiske sør-tyske-drakten som bayerns kvinner bruker når de skal ut en fredagskveld. 

Shoppinggater i München

Den store shoppinggata i München er egentlig summen av gatene Neuhauser straße og Kaufinger straße som starter med sistnevnte hvis du befinner deg på Marienplatz, og går hele veien til  Karlsplatz. Fra Marienplatz og vestover ligger spesialbutikkene og varemagasinene tett i tett. Gågaten Kaufinger Straße har siden 1970-tallet vært en av de travleste shoppinggatene i München. De aller fleste stikker innom Arkaden som ligger like ved. I samme slengen besøker du Sendlinger Straße med alle sine mindre spesialbutikker, ikke minst kunstgallierer og plakatbutikker. Sendlinger Straße går sørvest fra Marienplatz til middelalderporten Sendlinger Tor.

Er du en av mange som liker å besøke spennende bokhandlere, og ha mulighet til å sette deg ned på en koselig kneipe når det passer sånn, så besøker du gatene Schellingstraße nord for Altstadt og Türkenstraße. Her er prisnivået rimelig og atmosfæren litt roligere.  Frister antikvitetsbutikkene mest, så finner du slike også i Schellingstraße og dessuten Theatinerstraße.

Schwabing

Leopoldstraße og sving til høyre så er du i Schwabing med alle sine bruktbutikker, bokhandlere, smykkebutikker og andre spesialbutikker inkludert markedet Elisabethmarkt, som er morsomt å besøke. Ikke rart dette er studentenes og kunstnernes favorittområde. Du kan finne mye rart på flere gater i Schwabing. Vi tipser om gatene Kaiserstraße, Hohenzollernstraße, Ainmillerstraße og Franz-Joseph-Straße.

Trendy og innovativt i München

Er du kvalitetsbevisst, har god råd og vil ha noe mer avant garde så er butikkene i Maximilianstraße og Theatinerstraße noe for deg. Theatinerstraße ligger rett nord fra Marienplatz, mens Maximilianstraße ikke ligger lange veien nordøst. Her må du også besøke et av Münchens nyeste shoppingsentre, Fünf Höfe. Eksklusivt og stilfullt. Trendy og innovativt har det også blitt i Glockenbachviertel. Ta turen til gaten Hans-Sachs-Straße så finner du helt unike spesialbutikker. Stadig flere unge designere åpner butikker i området her.

Markeder i München

Det finnes flere markeder i München, med Viktuelienmmarkt som kanskje det mest kjente. Du finner Viktuelienmmarkt like ved Marienplatz, hvor det har eksistert siden 1807. Åpent alle hverdager fra 1000 til 1800 og lørdager fra 1000 til 1500. Du har også Elisabethmarkt med sine oster, vin, fisk, frukt, blomster og urter. Markedet finner du ved Elisabethstraße og Nordendstraße i Schwabing.

Shoppingsentre i München

Du finner flere store shoppingsentre i München, i tillegg til alle de kjente varemagasinene. Det største senteret i hele Bayern heter Olympia Einkaufszentrum og har mer enn 130 butikker og gode spisesteder. På folkemunne går senteret bare under navnet OEZ og det ble bygget i forbindelse med Olympiaden i 1972. Adressen er Hanauer Straße 68, rett vest for selve Olympiaparken.

Riem Arcaden
Dette 120-butikker store shoppingsenteret er et av de aller mest populære i München. Her finner du mange gode klesbutikker blant mye annet.  Du kommer til Riem Arcaden ved å ta metro U2 eller U7 til Messestadt-West. Du kan også benytte buss nummer 38, 91, 263 eller 264 til shoppingsenteret.

Generelt om shopping i München

Butikkene er vanligvis åpne fra 0900 til 2000 alle hverdager og fra 0900 til 1800 lørdager. Mindre butikker kan holde stengt rundt lunsj, som en slags mini-siesta. Disse butikkene stenger også vanligvis mye tidligere på lørdagene, f.eks. kl 1200.