Sport i Munchen

Tyskere generelt er svært glade i sport, og München gjør på ingen måte skam på dette. I München kan du bedrive alle typer aktivitet, kanskje med unntak av seiling. For det er kort vei til alpene for skikjøring, snowboard eller langrenn. Det finnes tennisbaner og svømmehaller flere steder, og byen har lag innen basketball, håndball, baseball og alt mulig annet.Fotball i München

München er hjembyen til Bayern München. Laget er helt klart byens stolthet og deres bragder gir ingen tvil om at laget er best i Tyskland og for den saks skyld en av de ledende klubbene i Europa. München er også hjemby til TSV 1860 München som heller ikke er noe dårlig fotballag.

FC Bayern München
Klubben ble stiftet i 1900 og spiller sine hjemmekamper på Allianz Arena som har en tilskuerkapasitet på hele 69.901 tilskuere.  Bayern Münchens popularitet forstår vi bedre når vi vet at klubben har mer enn 150.000 betalende medlemmer. Forøvrig er Allianz Arena også hjemmebanen til TSV 1860 München.
GPS-koordinater til Allianz Arena: 48.218775, 11.624753

Golf i München

Det er fint mulig å bedrive golfsport når du besøker Munchen. Er du bare interessert i tilbringe tid på en driving range så tar du turen til City Golf Center München ( Golfrange Freiman) som ligger i Freisinger Landstraße 60.

For en runde golf kan du besøke 9-hullsbanen Münchner Golf Club e.V. som ligger i Thalkirchen utenfor sentrum, nærmere bestemt ved Zentralländstraße 40. En runde på banen koster ca 700 kroner i skrivende stund.

Olympiaparken i Munchen

Er det friidrett i byen, så foregår dette med stor sannsynlighet i Olympiaparken hvis det er et stort stevne. Det samme gjelder svømming og en rekke andre idretter. Olympiaparken er dessuten en fryd for øyet å vandre i, og et "must" å få med seg for sportsinteresserte turister. Olympiaparken ligger et godt stykke nordvest for sentrum av München.