New Delhi Med barn

New Delhi er ikke riktig sted å reise hvis målet er en familievennlig ferie med barna. Byen er overbefolket, forurenset og støyende. Mange skremmes også over brølende trafikk og en stor mengde tiggende gatebarn.

Men det finnes likevel noen plasser som barna vil sette pris på, for eksempel Appu Ghar. Dette er landets første fornøyelsespark og det nærmeste du kommer Disneyland i India. Her er det nok karuseller, berg-og-dal-baner, pariserhjul og radiobiler til å holde barna i aktivitet hele dagen. På området finner du også en badepark med vannrutsjebaner og bassenger, som også voksne vil sette pris på når New Delhi er på sitt heteste. Appu Ghar ligger i Pradani Maidan-området vest for India Gate og er åpent daglig fra kl.1330 til kl. 2130. På søndagene er parken åpen fra kl. 1200 til kl. 2130. Inngangsbilletten med adgang til alle attraksjoner koster ca. 25 kroner for voksne og 18 kroner for barn.

Hvis du virkelig vil komme deg bort fra de trykkende folkemengdene, hvorfor ikke leie en egen luftballong og sveve høyt over New Delhi i stedet? Ta kontakt med The Balloon Club of India i 8-B, Bahadur Shah Zafar Marg, tlf. 011 3317977.

De litt større barna vil kanskje synes det er moro med noen runder bowling. Du finner flotte baner på for eksempel First Bowl i 32, Milestones Complex, Delhi-Jaipur Bypass i bydelen Gurgaon, eller hos Leisure Bowl i Aruna Asaf Ali Marg, Vasant Kunj.

I et land der du stort sett bare får servert fjærkre- eller vegetarretter, er det kanskje litt pussig å finne Jain fuglesykehus. Men innenfor Jain-religionen er alt liv hellig. Sykehuset ligger inne på tempelområdet Digambara vis-á-vis Red Fort. Det tar seg av skadde fugler, mater dem og steller dem til de er friske nok til å slippes løs igjen. Et besøk her kan være både en lærerik og rørende opplevelse for barn i alle aldre.