New Delhi Leiebil

Ikke vurder å kjøre bil selv i New Delhi, med mindre du er født og oppvokst her. Trafikken ligner ingenting du noensinne har sett i Europa, og det er ingen stor ekstrautgift for en skandinavisk lommebok å leie en sjåfør til å kjøre deg dit du vil. Antakelig vil bare forsikringen på en leiebil du kjører selv, bli dyrere enn en leiebil med sjåfør.

New Delhi har nok attraksjoner til å holde deg travel i dagevis, men innenfor noen timers kjøring fra byen finnes det også andre svært severdige destinasjoner. Indere har riktignok et litt annet forhold til avstander enn de fleste nordmenn og tenker ikke på en åttetimers biltur som spesielt lang. Veistandarden utenom hovedveinettet bidrar også til å forlenge varigheten på utflukten din.

Taj MahalTaj Mahal (203 km)
Dette indiske ikonet som gjennom århundrer har fascinert og trollbundet milliarder av mennesker over hele verden, er et monument over en manns kjærlighet til en kvinne. Det er gravmausoleet til Shah Jahans kone. Det ble bygd rundt 1640. Stadig er det Indias mest berømte bygning og er obligatorisk for enhver Indiaturist. Taj Mahal ligger i Agra, som kan nås med bil på ca. fem timer. Ekspresstog fra Delhi tar derimot bare 2,5 timer, og de fleste besøkende foretrekker dette.
Inngangsbilletten koster ca. 110 kroner, usedvanlig dyrt til India å være. Men billetten gir deg også adgang til Agras andre attraksjoner, som Agra Fort, Itimadud-Daula, Sikandra og Fatehpur Sikra på samme dag. Taj Mahal er åpent daglig, unntatt fredager, fra soloppgang til solnedgang.

Haridwar (200 km)
Etter drøye fem timers kjøretur nordøstover fra New Delhi kommer du en av hinduenes helligste byer, Haridwar. Etter Varanasi er dette det viktigste pilegrimsmålet i India. Hvert tolvte år strømmer pilegrimer til Haridwar for å bade i Ganges i et hellig rituale på et bestemt tidspunkt. Haridwar er en ren vegetarby. Byen har to universiteter. I området rundt Haridwar finner du Rajaji National Park, som med sin flotte natur er et ypperlig sted for trekking.

Naukuchiatal (305 km)
På 1200 meters høyde ligger innsjøen Naukuchiatal. Vil du bort fra Indias konstante støy og mas for et par dager, er dette et godt alternativ. Her finnes både gjestehus og leilighetshoteller du kan bo på. På denne vakre og rene innsjøen kan du seile, ro eller fiske, og du kan gå lange turer i et område som har en rik fauna og flora. Høyden bidrar til at varmen ikke er så kvelende her som i New Delhi.


KLIKK HER! Størst og best på leiebiler!

  Gjør et Leiebilkupp nå!

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort. Internasjonalt førerkort er et papirhefte i A6-format med grått omslag og hvite sider.

Enkelte land i Europa krever fortsatt et internasjonalt førerkort i tillegg til ditt nasjonale førerkort. Skal du leie bil utenfor Europa anbefales det å alltid ha med internasjonalt førerkort. For mer informasjon besøk nettsiden til NAF (Norges Automobilforbund).