New Delhi Shopping

I New Delhi kan du generelt få tak i det meste mellom himmel og jord til svært gode priser, selv om importerte artikler sjelden er spesielt rimeligere enn i Europa. I New Delhi finner du både eksklusive, hypermoderne shoppingsentre med alle de kjente merkebutikkene, og gatemarkeder med levende dyr, grønnsaker, blomster, krydder og suvenirer.

Byens innbyggere er flittige brukere av markedene. Chandni Chowk er et av de mest kjente. Det Shopping i Delhiligger i Old Delhi og er egentlig å betrakte som et engrosutsalg til butikkeiere. Her selges hovedsakelig ferskvarer, som kjøtt og fisk, frukt, grønnsaker og blomster. Stoffer selges i ruller, krydderet i hekto og ris i femtikilossekker.

Handler du på et av de moderne shoppingsentrene, er prisene forholdsvis høye, skattebelagte og fastsatte. Dessuten er vareutvalget omtrent det samme som i Europa, og du går glipp av moroa med Indias uoffisielle nasjonalsport, som er pruting. Men for all del, prisene er likevel betydelig lavere enn i Europa.

Blant handlevarene som turister flest kommer hjem med, er håndverkskunst, ofte utsmykkede treskrin i forskjellige størrelser, fra smykkeskrin til større kister. Tepper kan være et annet godt kjøp, ofte i samme stil som de mer kjente persiske eller tyrkiske teppene. Men vær på vakt; det er lett for en uerfaren kjøper å bli lurt. Alt av silke og annet stoff er atskillig rimeligere enn i Europa, og selvsagt edle metaller som gull og sølv.

De fleste turister vil ha stor moro av å handle på Dilli Haat i sørlige New Delhi. Her finner du klær og stoffer fra hele India, smykker og håndverk, suvenirer og mat til svært gode priser. Stemningen her er atskillig mindre stressende og oppjaget enn på de sentrale markedene.

Mange av basarene har sine spesialiteter. Er du interessert i klær, sett kursen for Paharganj eller Sarojini Nagar. På Janpath Market kan du prute på juveler og smykker, suvenirer og juggel. På Sunder Nagar Market finner du antikvitetshandlerne. Vær oppmerksom på at enhver vare som er eldre enn 100 år, krever spesialtillatelse fra indiske myndigheter for lovlig å kunne bringes ut av landet. Sørg for å få med nødvendig dokumentasjon hvis du kjøper noe her.