New Delhi Spise

Maten er Indias mest vellykkede eksportartikkel, og de fleste av oss har allerede god kjennskap til indisk mat etter besøk på indiske restauranter i Norge eller utlandet. Utvalget i New Delhi er naturligvis enda bedre. Inderne har over hundre forskjellige måter å tilberede kjøtt på og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på.
Indisk_mat
Apropos kjøtt, det er ganske begrenset hva slags kjøtt du kan regne med å finne på menyen. Storfekjøtt skal du lete lenge etter, siden kua er hellig i India og heller rusler rundt i bygatene enn å befinne seg på menyen. Svinekjøtt serveres heller ikke mange steder, så hovedsakelig vil du bli tilbudt kylling eller lam.

I New Delhi kan du fråtse i mange forskjellige retter. Du kan prøve en av de mange nordlige rettene med chappati, et tynt brød, ved siden av. Eller du kan prøve en av de sørlige sterke karrirettene med ris eller grønnsaker, gujarati thalis i sine utallige vegetarvarianter eller til og med delikat ferskvannsfisk helt fra Bengal. Bestiller du retten bombay duck, vil du kanskje bli overrasket når retten blir servert. Den består ikke av and som du kanskje tror, men av tørket fisk.

De fleste bedre hotellene har indiske retter på spisekartet, men de mindre restaurantene er også vel verdt et besøk siden de kan tilby en mer autentisk lokal atmosfære enn luksushotellene.

New Delhis egne innbyggere spiser mange av sine måltider fra gatebodene som står tett i tett langs de mest trafikkerte handlegatene. Blant de mest populære rettene er pav bhaji, en type velsmakende brødlefse fylt med grønnsaker og krydder. Kinesisk mat er også svært populært.

Indisk mat kan være sterkt krydret, spesielt karrirettene fra Goa-distriktet. Herfra kommer den berømte vindaloo. Snakk med kelneren på forhånd hvis du ikke er komfortabel med sterk krydret mat.

Dessertene er kanskje i søteste laget for skandinaviske ganer, med alle sine kaker gjennomtrukket av sukker og honning, men kulfi-iskremen er unntaket. Den er mer kremaktig enn vestlig is, ofte lagd av kokt vannbøffelmelk. Den fås i flere smaksvarianter som mango, kardemomme eller pistasj.