Newcastle

Du bærer ikke med deg kull til Newcastle. Newcastle-upon-Tyne, nordøst i England, er så assosiert med sin historie som kullby at britene laget et eget ordtak som inkluderer byens navn og byens gamle industri.

Men det er ikke mye preg av kull i Newcastle lenger. Byen har blitt modernisert, og få om noen steder har mer liv i helgene enn Newcastle og Gateshead. Geordiene som folket i Newcastle kalles, vet nemlig alt om å lage en god fest.Her i Newcastle arrangeres verdens mest populære halvmaraton, the Great North Run, her lages det verdenskjente ølet Newcastle Brown Ale og her spiller fotballaget Newcastle United.

Du kan få med deg spennende historiske monumenter og ruiner, og ikke minst er byen en av de aller beste i Storbritannia når det gjelder shopping. Vi kan garantere at alle, uansett alder, kjønn, legning eller interesser, kan få herlige minner med seg hjem ved å investere noen dager i Newcastle.

England er nemlig mye mer enn London! Og Newcastle er absolutt annerledes. Ikke minst hører du det på dialekten. Her snakker man på mange måter som Anglo-saxerne gjorde på 1000-tallet. Så forstår du plutselig den lokale dialekten så behøver du ikke være beruset, det holder at du er norsk! Bairn og hyem er ord for barn og hjem, eller child and home, som londonerne ville sagt.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.