Newcastle Leiebil

Ikke vær engstelig for å kjøre bil i Storbritannia selv om de fortsatt har vestrekjøring. Det er overraskende hvor raskt man kommer inn i det. Og du kan jo leie bilen i utkanten av byen dersom du ikke vil "debutere" i sentrum. Også på flyplassen er det flere leiebilkontorer.

Veiene i Storbritannia er stort sett av meget høy kvalitet og kjørekulturen er ikke ille. Forutsatt at det ikke kommer noen millimeter med snø, for da blir det garantert kaos. Leiebilprisene er jevn over rimelige, og med alle de flotte destinasjonene du kan besøke med base i Newcastle-upon-tyne får du garantert valuta for pengene.


Her følger et utvalg av destinasjoner du kan nå med leiebil i Newcastle-upon-tyne:

Edinburgh

(ca 194 kilometer, og 2,5 timers kjøretur)
Hvorfor ikke ta turen nordover og til hovedstaden i Skottland?  Visste du at Edinburgh er en av de vakreste byene i Europa, og den byen i Storbritannia som har flest turister etter London? Det er visstnok byen med flest puber per kvadratmeter også. Edinburgh Castle ruver majestetisk over gamlebyen i Edinburgh, og turiststrekningen Royal Mile lokker med sitt folkeliv, spisesteder og gateartister.

Manchester

(ca 228 kilometer, og 2,5 timers kjøretur)
I mange år var det bare forretningsreisende og fotballsupportere som besøkte Manchester. I dag er det heldigvis annerledes. Manchester har blitt en stor shoppingby, med enkelte bra severdigheter.

Fotballagene er på øverste hylle, og det samme er byens musikkliv. Studentbyen Manchester har et forrykende uteliv og befolkningen er atskillig mer utadvendte, gjestfrie og inkluderende enn hva du møter i London.

Både familier, par og singelreisende kan lett hygge seg en helg i Manchester når som helst på året.

Scareborough

(145 kilometer, og ca 2 timer og 10 minutters kjøring)
Denne byen ligger på kysten av Nordsjøen i Yorkshire og ble så sent som i 2008/2009 kåret til den mest kreative og entreprenørvennlige byen i Europa.

Scareborough er en turistby, ikke minst på grunn av sine strender, sin mer enn 1000 år gamle borg og turistvennlige havneområde. Du vil helt sikkert bli positivt overrasket av denne flotte byen i Nord-Yorkshire.