Shopping i Newcastle

Tenk at det på 1980-tallet gikk kontinuerlig ferger fra Norge til Newcastle. Og hovedargumentet for fergeturen var at vi skulle få sjansen til å shoppe i Newcastle. Siden den gang har Newcastle lagt til mange alen som shoppingby, og nå kan man med rette kalle byen nettopp dette.

Det finnes flere shoppingområder i Newcastle. Det største finner du ved Eldon Square Shopping Centre. Faktisk finner du ikke større shoppingkompleks noe annet sted i Storbritannia, og det sier ikke så lite. Her er det bare å løpe inn i et av de største Marks and Spencer som finnes utenfor London, eller det største Fenwick-varemagasinet i verden.

Her på Eldon Square er det en kontinuerlig runde med avvikling, lansering, oppussing og videreutvikling, så det er bare å komme hit gang etter gang.Northumberland Street er kanskje den viktigste shoppinggaten i Newcastle. I alle fall er dette den dyreste gaten for butikkene å leie lokaler, noe som ofte er en meget god indikasjon på hvor populær shoppinggaten er. Når du først er her i Northumberland Street, så ta veien innom Vine Lane også, for her er de beste antikvitetsbutikkene.

Grainger Street og området rundt Grey's Monument i bydelen Grainger er også bra steder å gå for shopping. Gosforth og Byker er stedene å få med seg for deg som av en eller annen grunn holder til i forstedene.

Shoppingsentre i Newcastle

Og i Gateshead finner du Europas største shoppingsenter. Det heter Metro Centre  og ligger i sydvest for sentrum av Newcastle-upon-tyne, langs A1. Metro Centre har blant annet bowlingbane og kino, så det er et greit sted å ta med ungene.

Butikkene i Newcastle Gateshead er stort sett åpne hele tiden. I alle fall føles det slikt for oss som ikke har svart belte i shopping. Ordinære åpningstider er fra 0900 til 1700 eller 1730, inkludert søndager, men i tillegg er det langåpent torsdager og fredager.

NB! På søndager åpner butikkene imidlertid ikke før 1100 (vanligvis). Folk må jo få sove ut etter lørdagens utskeielser.