Spise i Newcastle

Newcastle er en by hvor du skal og vil ha det gøy. Her er så mange restauranter, nattklubber og barer at byen nærmest er å regne som alle utdrikningslags hovedstad. Newcastle-upon-tyne og byens uteliv rangeres av flere, herunder Rough Guide, som Englands største turistattraksjon.

Flest nattklubber og barer finner du rundt Quayside i sentrum og ved Bigg Market. Men vi kunne like gjerne foreslått Neville Street, Cllingwood Street eller Osborne Road i Jesmond. Eller området rundt Sentralbanestasjonen. Eller "The Gate" som er et enormt innendørskompleks med barer, restauranter og klubber. Og så videre og så videre.Mat på spisesteder kan du få i alle fasetter og fra alle nasjonaliteter. Kinarestaurantene ligger tett langs Stowell Street. Ellers finner du selvsagt indiske, italienske, vietnamesiske, franske og spanske, greske og mexicanske rundt omkring i byen.

Det som er overraskende på mange er at det finnes flere gode engelske restauranter. Du kan selvsagt snuble inn på et lokalt gatekjøkken og bestille en stor porsjon fish and ships for en billig penge. Men spesielt godt er det nødvendigvis ikke. Men prøv gjerne en engelsk kvalitetsresultat. Du betaler mer for middagen, men den er til gjengjeld veldig god.

En slik restaurant finner du på hotellet Jesmond Dene House som logisk nok befinner seg på Jesmond Dene Road.

Vil du spise rimelig og grei "husmannskost" eller kjente retter som hamburgere og lignende, så spis måltidet på en pub. For det første er det en grei måte å bli kjent med noen av de lokale på, og for det andre er det ofte slik at det er her du får god valuta for pengene.

Noen utvalgte restauranter i Newcastle:


Fisherman's Lodge (internasjonal/europeisk)
Ypperlig sted for sjømat, enten det er fisk eller skalldyr i typisk Europeisk stil. Adressen er Jesmond Dene

Solomons (indisk)
En av byens beste restauranter uten at du ruineres. I gaten Denton Road ligger Solomons, en restaurant som overrasker positivt gang på gang. Herlig indisk mat som passer våre ganer. Den 10-minutter lange turen ut av sentrum er verdt bryet når du får bord på Solomons.

Cafe Vivo (italiensk)
Italiensk restaurant som ligger "der det skjer", dvs. i Quayside, nærmere bestemt i gaten 29 Broad Chare. Klassisk italiensk med avslappet atmosfære. Pluss for god vin!