Sport i Newcastle

I Newcastle er det en sport som gjelder, nemlig fotball. I denne byen drømmer alle om sesongkort på St James Park, som er navnet på hjemmebanen til Newcastle United. Denne stadion fyller sine 52.000 seter med folk på hver eneste hjemmekamp, så vil du se en fotballkamp på St James Park, må du enten kjøpe billetter i god tid, eller regne med å få tak i slike på svartebørsen.  Det finnes knapt maken til engasjement i hele Storbritannia.Newcastle United ble stiftet så tidlig som i 1892 og har siden den gang hatt supportere som må rangeres å være blant verdens mest lojale fans. Er du i Newcastle, så ikke snakk nedsettende om klubben eller byens øl, Newcastle Brown Ale.

Racing i Newcastle

Newcastle byr på mer enn fotball. Byen har en speedway-klubb, du vet motorsyklister som kjører i rasende fart rundt og rundt en bane som er på størrelse med en lengdeløpsbane for skøyteløpere. Dette er spektakulært å se på. Klubben heter Newcastle Diamonds og de befinner seg i Brough Park i Byker.

Her arrangeres også hundeløp. Du klarer antagelig ikke engang å forestille deg hvor fort en veltrent greyhound kan løpe!

The Great North Run

Hvis du heller vil løpe selv, så vit at Newcastle arrangerer verdens største halvmaraton-løp som blant annet går over Tyne Bridge til Gateshead og South Shields på kysten.

Løpet heter the Great North Run og arrangeres årlig i Newcastle i midten av september.