Med barn i Nice

Nice og den franske rivieraen er et populært feriereisemål for familier. Men byen har ikke mange attraksjoner og aktiviteter rettet direkte mot barn. De litt mindre barna kan kanskje ha det moro på et av byens små sightseeingtog, mens de større barna kan aktiviseres med å stå på rulleskøyter eller skateboard langs den sju kilometer lange strandpromenaden, Promenade des Anglais.I høysesongen juni til september kan dere reise på båttur langs kysten. Båtene går flere ganger daglig, og du kan finne mer informasjon om priser og tidspunkter hos Trans Cote d'Azur.

Strendene i Nice er ikke sandstrender, men har småsteiner/rullesteiner, og det kan plutselig bli brådypt når du går ut i vannet. Har du mindre barn, bør du vurdere å reise til strendene utenfor Nice. Her kan for eksempel Antibes, 30 kilometer unna, være et alternativ, eller Biot som ligger like i nærheten med den store og populære badeparken Aquasplash og akvariet Marineland, med hvaler, sjøløver og delfiner.

I samme område finner du også andre aktiviteter som barna vil sette stor pris på, som en bondegård med dyr barna kan hilse på, et tivoli og en fuglepark. Dette bør dere sette av en hel dag til.

Reisetips fra Reiseplaneten!
Se artikkel om bystrendene langs den franske riviera.

For de litt større barna som krever mer aktivitet enn hygge, er nok badeparken Aquatica et bedre alternativ enn Aquasplash. Den ligger ved den koselige lille byen Fresjus, rundt 50 minutters kjøring fra Nice. De vil nok også fryde seg over klatreløypa Canyon Forest i skogen ved Villeneuve-Loubet. Her kan de under oppsyn slenge seg i lianer som Tarzan.