nice-reiseguidebanner


Nice ligger helt sør i Frankrike, ved Middelhavskysten i bukten Baie des Anges, et par mil fra grensen mot Italia. Nice er en svært gammel by. Den ble grunnlagt for rundt 2350 år siden av grekerne, som på den tiden allerede hadde en handelshavn i den nærliggende byen Marseille.

Grekerne ga byen navnet Nikaia til ære for seiersgudinnen Nike, og den ble snart en kjent og travel havneby. Senere ble Nice innlemmet i det romerske riket, og fra 1300-tallet ble den kasteball mellom Frankrike og Sardinia i flere hundre år før den omsider ble fransk i 1860.Nice har vært et populært reisemål for turister i århundrer. De gamle romerne bygde sine bad her for to tusen år siden, og ruinene av disse og av amfiteateret kan du fremdeles se i den nordøstlige bydelen Cimiez.

Nå for tiden arrangeres Nices årlige jazzfestival ved ruinene. Cimiez er et boligstrøk for Nices mer velstående innbyggere, og her ligger også byens Henri Matisse-museum. Englands dronning Victoria pleide å bo på bydelens Hotel Regina når hun besøkte den franske rivieraen.

Promenade des Anglais

Det naturlige møtestedet i Nice, som alle besøkende strømmer til med en gang, er naturlig nok den fem kilometer lange berømte strandpromenaden Promenade des Anglais. Den fikk navnet «Engelskmennenes promenade» etter at velstående engelskmenn som tilbrakte vintrene ved Rivieraen, finansierte byggingen rundt 1820. Byens innbyggere kaller den bare Promenade, eller Prom. Med Middelhavets blå bølger og en bred strand på den ene siden og flotte luksushoteller, kafeer og restauranter på den andre, kantet med fargerike blomsterbed og palmer, er dette en utrolig vakker gate. Den brukes av både syklister og turgåere, gateartister og skatere, turister og lommetyver.

Den franske rivieraen er kjent for sine vakre strender, men vær klar over at stranden i Nice ikke består av sand, men av småstein og grus. Hvis du akter å tilbringe tid her med sol og bading, ta med sandaler. Men la verdisakene bli igjen på hotellet, for her foregår profesjonelle og systematiske tyverier fra badende. Det er nok av blå strandstoler du kan bruke, og på de private delene av stranden kan du leie eller få kjøpt alt du måtte ha behov for.

Gamlebyen i Nice

Det andre stedet der du som turist antakelig kommer til å tilbringe mye tid, er Nices gamleby, Vieux Nice, også kalt Vieille Ville. Det er en attraksjon i seg selv å bare rusle rundt i bydelens trange gater og smug, med sine fargeglade hus og mange hyggelige kafeer, restauranter og små butikker.

Her finner du også byens berømte og fargesprakende blomstermarked, La Cours Saleya. Besøk markedet og kjenn de herlige duftene. Dette har vært Nices viktigste markedsplass i mange århundrer. Foruten blomster selges også frukt og grønnsaker. Hver mandag er det antikvitetsmarked her og i sommermånedene er det et kunstmarked om ettermiddagene.

Billige flybilletter reiseplanetenGjør et flykupp til Nice nå!

KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter


Le Château i Nice

På bakketoppen ved siden av Vieux Nice ligger parken kjent som Le Château. Slottet det refereres til, ble revet i 1706, og det er bare ruiner igjen med unntak av Bellandatårnet. Her finner du dessuten Nice sjøfartsmuseum. Fra toppen av bakken, 90 meter over havet, har du en fabelaktig utsikt over Nice og Middelhavet. Her ligger en stor og hyggelig park med et fossefall, skyggefulle promenader og noen kafeer og restauranter.

Kom hit en tidlig morgen og ha frokostpiknik før alle andre turister kommer halsende etter. Du kan enten gå opp de 213 trappetrinnene fra Quai de Etats Unis, eller du kan ta en heis for ca. 1 euro. Underveis vil du antakelig passere den jødiske kirkegården, som også er verdt å titte innom.

Havnen i Nice

De færreste turister tar seg tid til å besøke Nices havneområde, men det er faktisk svært hyggelig. Det er selvsagt flere restauranter og kafeer der du kan slappe av med en forfriskning med utsikt mot fergene til og fra Korsika, Monaco og St. Tropez. Her ligger også noen av Nices hotteste nattklubber, og Marche des Puces, som er et daglig loppemarked.

De øvrige delene av Nice er hovedsakelig boligområder, og av begrenset interesse for en besøkende turist.

 

Billige flybilletter reiseplanetenGjør et flykupp til Nice nå!

KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

------> Reiseguiden om Nice fortsetter...