Shopping i Nice

I Nice finner du de fleste store og kjente kjedebutikkene og de typiske franske shoppingsentrene. Byen har også gitt plass til de kjente designerne og en rekke gode markedsplasser. Et stort pluss for Nice er at det meste av butikker og markeder ligger samlet, så du bruker ikke lang tid på å finne frem til dine favorittbutikker.



De fleste butikkene har åpent fra kl. 0900 til 1900 fra tirsdag til lørdag. Mandager har mange butikker stengt halve eller hele dagen, og de som likevel holder åpent, tar gjerne en utvidet lunsjpause mellom kl. 1200 og 1400.

I gågaten Rue Massena finner du populære kjedebutikker i tillegg til en rekke små spesialbutikker, blant annet for sko. I sidegaten Rue Paradis finner du designerbutikker som Giorgio Armani og Louis Vuitton. Ønsker du rimeligere butikker, finner du kjeder som H&M, Zara og lignende i Avenue Jean Medecin. Her finner du også Galeries Lafayette, som har det meste av siste mote fra designerverdenen.

I gamlebyen finnes en rekke markeder og et godt utvalg av små butikker som selger alt fra klær til suvenirer og produkter av oliven. Her finnes også mange gode kunstgallerier og kunstbutikker.

Cours Salaya-markedet i Nice

Cours Saleya er antagelig det mest besøkte markedet i Nice og befinner seg i hjertet av gamlebyen. Cours Saleya er hjem for fire forskjellige markeder. Mest kjent er Marché aux Fleurs (blomstermarkdet) og som holder åpent alle dager unntatt mandager. Det samme gjelder frukt- og grøntmarkedet.  I praksis er blomstermarkedet og frukt- og grøntmarkedet ett og samme marked. Bodene med frukt og grønnsaker stenger ca. 1330, mens blomsterbodene holder stand helt til 1730.

Mandager er dagen for antikviteter og "lopper" på Cours Saleya. Sjekk ut møbler, bøker, brukte klær, smykker og litt snurrepipperier.

I june kommer det et fjerde marked, nemlig Marché artisanal nocturne. Det er kveldsmarked hvor kunst og håndverksprodukter selges. Dette markedet pågår fra juni til september.

Det er blitt populært å kjøpe med seg en rekke produkter til matlaging fra Nice – kanskje i håp om å gjenskape den gode smaken fra restaurantene når man kommer hjem? Du får kjøpt forskjellige typer oljer, trøfler og krydder i spesialbutikker over hele Nice.

Generelt om shopping i Nice og Frankrike

Ikke glem at du kan få refundert momsen når du handler i Frankrike på flyplassen når du er på vei hjem. Kravet er at du har handlet for minst (i skrivende stund) 175 euro (ca. 1500 kroner) og har fylt ut et momsrefusjonsskjema. Ikke alle butikker har denne ordningen, så se etter merket med Tax Free Shopping ved inngangen før du drar kredittkortet.