Paris Transport

Paris bør nytes til fots. Du kan nemlig fint gå Paris sentrum på kryss og tvers i løpet av noen timer. Og mange av spaserturene vil by på vakre omgivelser og gode opplevelser for sinnet.  Men noen ganger er det nødvendig å ta drosje, kjøre undergrunnsbanen eller hoppe på en buss. Her får du reisetipsene for Paris.

Kollektivtransport i Paris

Paris og Metro
Undergrunnssystemet i Paris er av topp kvalitet og kalles bare for Metro. Ikke bland metro-togene med RER.  RER-togene stopper kun på de største stasjonene. Det er 16 metrostasjonener og de går med 5 minutters intervaller fra 0500 på morgenen til 0030 (0130 i helgen) på natta.

Tog i Paris
Skal du til forstedene eller til og fra flyplassene kan du ta toget RER. Det finnes fem toglinjer og alle går jevnlig og frakter deg raskt dit du skal. RER er dyrere enn vanlig metro, men frakter deg også lenger.

Buss og Paris
Buss er billig og slett ikke et dårlig alternativ, til tross for at det er Metro som foretrekkes av langt de fleste. Bussbilletten koster i overkant av ti kroner og kjøpes av sjåføren før du stempler billetten i små automaten på bussen.

Selvfølgelig kan du kjøpe sightseeing buss-billett, jf. Paris L’Opentour Bus. Du kan hoppe på og av så ofte du vil. Billetter kjøpes for enten en dag eller to dager.


Gå hit for å sjekke hva du kan og bør kjøpe når det gjelder transport, sightseeing og mer for Paris!

 


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Paris - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

 Paris og Taxi

Taxi er rimelig i Paris og du finner som regel stasjoner i nærheten av togstasjoner, store hoteller og tilsvarende. Du kan stoppe taxiene på veien, men det skal etter reglene ikke ta deg med hvis du er i nærheten av en taxi-stasjon. Naturlig nok av hensyn til de menneskene som står i kø.


Visste du at vi har en egen taxi-kalkulator for Paris som beregner prisene og gir deg kart?