Perth

Perth er en moderne storby beliggende ved Swan-elvens utløp på Australias vestkyst ved Det indiske hav. Perth har en skog av skyskrapere og halvannen million innbyggere. Førsteinntrykket av Perth er for mange at byen har en usedvanlig avslappet atmosfære. Her finner du brede, rene gater og lite trafikk.

Perth SkylinePerth er kanskje den mest isolerte storbyen i verden. Vestover strekker Det indiske hav seg helt til Afrika, og i nord/øst ligger først fjellkjeden Darling Ranges, siden tusenvis av kilometer med ørken. Reiser du sørover, er neste stopp Antarktis. Og ikke undervurder avstandene i Australia. Det ser kanskje kort ut på globusen, men avstanden fra Perth til Sydney tilsvarer en reise fra Oslo til Marokko.

Perth byr på milevis av rene, hvite strender og har flere soltimer enn noen annen australsk storby. Det er varmest mellom november og april, da temperaturen kan komme opp i nesten 40 grader. I midten av juni/juli, når det er som kaldest, kan temperaturen synke ned til rundt 10 grader om natten.


KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!