Forsidebilde SurfersBeach

Londons beste marked

London er markedsbyen

Besøk Londons beste marked!


Det er mange markeder i London og det er gjerne de store som Camden Market og markedet i Portobello Road i Notting Hill det skrives mest om. Et alternativ er Old Spitalfield Market eller rett og slett 'Spitalfields' like ved kjente Liverpool Street Station Øst i London. Det ligger ikke langt fra kjente turistattraksjoner som Tower of London og Tower Bridge.

Og for alle som skal ta flyet fra Stansted Airport så er markedet ypperlig i påvente av søndagsreturen med Stanstead Express direkte fra Liverpool Street Station. Markedet har blitt kåret til Londons beste 2 år på rad! Trenger vi si mer?

Et juggelfritt marked

Ærlig talt så er langt på vei de fleste markeder fulle av juggel og ting man slett ikke trenger eller ønsker å ha med seg hjem. Spitalfields er befriende langt unna dette. Markedet er i hovedsak innendørs så du slipper å være prisgitt Londons noe uberegnelig klima.

Markedet består i hovedsak av to store haller med boder som tilbyr klær fra unge ukjente, men ambisiøse designere, produsenter og importører av økologisk mat, plakatkunstnere og glassmakere. Og naturligvis finner du nok av rariteter og krimskrams her også. Prisene er slett ikke ille, og det er mye morsom og kreativ design å finne. Og kanskje gjør du et virkelig kupp hvis en av utstillerne en gang i nær fremtid slår seg opp på Londons motehimmel.

Vil du lese flere spennende, inspirerende og morsomme reiseartikler? Vi har flere hundre! Sjekk ut vår hovedside for reiseartikler . Reiseplaneten er til for å gi deg en bedre ferie!

Fastfood med stil

Det er også herlig befriende å finne gode caféer og fastfood-restauranter på markedet. Det serveres kvalitetsmat på spisesteder som gjør det innbydende og fornuftig å innta lunsjen her. Et alternativ er Leon Restaurants som har fått lovord fra flere engelske matkritikere og aviser. Leon byr på en rekke spennende småretter av økologisk mat. Det finnes i skrivende stund åtte Leon-restauranter i London http://www.leonrestaurants.co.uk/.



 

Brushfield Street

Gaten Brushfield Street som leder inn til Old Spitalfields Market har greie hyggelige spisesteder og en typisk Londonpub. Også kirken Christ Church http://www.christchurchspitalfields.org/ som ble bygget på tidlig 1700-tallet er verdt et besøk og et bilde, i alle fall for deg som er litt arkitekturinteressert.

Petitcoat Market

Like ved Old Spitalfields Market ligger Petitcoat Market, som på mange måter er alt Spitalfields ikke er. Her selges klær av utgåtte modeller til en rimelig penge og overprisede suvenirer. Pass på at du ikke blander disse markedene.

Fakta om Spitalfields:

Spitalfields har vært marked siden 1638 og holder åpent alle dager. Den store dagen er først og fremst søndager hvor det meste er åpent fra 0900 til 1700. Adressen er 105a Commercial Street. Se Spitalfieldsarkedets egen hjemmeside http://www.visitspitalfields.com/ her.

 

Phnom Penh-guiden

  • Phnom Penh

    Phnom Penh er hovedstaden i Kambodsja, og hadde per 2012 rundt 1,5 millioner innbyggere og er med det landets folkerikeste by. ...

  • Fly til Phnom Penh

    Det dyreste i ferien når du skal til Kambodsja og Phnom Penh er naturlig nok flybillettene.  Det er en svært lang reise og du må...

  • Spise i Phnom Penh

    Kambodsjansk mat ( Khmer) har store likheter med annet mat fra Sør-Asia med retter av curry, fisk, nudler og ris. Den eneste...

  • Turist i Phnom Penh

    Phnom Penh er fortsatt ingen typisk turistdestinasjon, men er de fleste turisters første møte med Kambodsja på veien til...

  • Shopping i Phnom Penh

    Asia er alltid en vinner hvis du har "dilla" på shopping. Og Phnom Penh i Kambodsja er ikke noe unntak.  De senere årene har...

  • Attraksjoner i Phnom Penh

    Phnom Penh er fortsatt ingen typisk turistdestinasjon, men er de fleste turisters første møte med Kambodsja på veien til...