Praha Sport

To idrettsgrener er større enn alle andre i Tsjekkia, nemlig ishockey og fotball. Dette gjelder også for Praha.

Juventus-stjernen Pavel Nedved er en av tsjekkisk fotballs aller største profiler
Juventus-stjernen Pavel Nedved er en av tsjekkisk fotballs aller største profiler
Ishockey i Praha
Landet har alltid, både som Tsjekkoslovakia og som Tsjekkia, vært blant verdens ledende ishockeynasjoner, med gull i både VM og OL. Den store helten er Jaromir Jagr, som har vært ishockeystjerne i USA siden 1990. Sparta Praha er landets ledende ishockeylag, og de spiller kampene sine på HC Sparta Praha Sports Hall nord i byen. Sesongen varer fra september til april, og det er vanligvis ikke noe problem å få tak i rimelige billetter til kampene. Ishockeykampene spilles hovedsakelig i helgene.

Fotball i Praha
Sparta Praha er også navnet på byens største fotballag, ved siden av Slavia Praha.  Sparta Prahas stadion ligger i Bubenec i nord og Slavia Prahas stadion i Vrsovice i sørøst. Fotballsesongen varer fra september til juni, med pause i vintermånedene. Billettene koster sjelden mer enn 30 kroner.

Tsjekkisk fotball er i den absolutte verdenstoppen, med stjerner som Pavel Nedved, Milan Baros, Thomas Rosicky, Petr Cech, Karel Poborsky og Vladimir Smicer. Pr oktober 2009 ligger landslaget på 15.plass på FIFA-rankingen, men i 1996 spilte de finalen i EM.

Golf i Praha
Det finnes en golfbane innenfor Prahas bygrenser, nemlig Golf Club Praha. Den ligger 9 km fra sentrum, har green fees fra 250 kroner og 9-hulls bane. Du kan reservere tid direkte på deres hjemmeside, men siden den bare er på tsjekkisk, nevner vi at telefonnummeret er 420 257 216 584.