Leiebil og Pula

Det er ingen sak å kjøre bil på Istria, ikke ulikt ellers i Sør-Europa. Veiene er helt ok, og selv om det er grei bussforbindelse mellom de ulike byene og tettstedene på halvøya.  Men leiebil er rimelig i Kroatia og du får en fleksibilitet til å utforske mer av landet.

Leiebil AEKLIKK FOR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens ledende aktører på leiebiler.  Her gjør du et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!

Men utenfor Istria så forsvinner litt av ferieatmosfæren og den rolige atferden noe.  Så vær oppmerksom og forsiktig i trafikken hvis du tar en lengre tur.  Vi har selv opplevd noe av den villeste forbikjøringen vi har sett på ferden fra Rijeka til Istria.  Men det er mulig våre innleide sjåfører visste hva de gjorde.

Det finnes flere utleiekontorer nær Pula.  Naturligvis finner du et på flyplassen på Istria, men det er også to i selve byen.  Ett ved hotell Histria hvor du kanskje bor?  Og ett i sentrum av Pula, nærmere bestemt Scalierova 1.  
Det er ikke påkrevet med Internasjonalt kjørekort i Kroatia, selv ikke ved leie av bil siden landet nå er en del av EU. På den annen side er det slett ikke dumt med et Internasjonalt førekort da disse fungerer som en oversettelse av ditt norske kjørekort. Du får Internasjonale kjørekort hos både NAF og KNA. 
Når du kjører rundt på Istria med base i Pula må du i alle fall besøke Rovinj og Brijuni nasjonalpark.  For en litt lenger tur kan vi anbefale et besøk til Rijeka.  Ikke det at byen er så fantastisk, men den gir et morsomt innblikk i en Kroatisk storby, og det er godt med butikker og shoppingsentre her.  Dessuten er det et greit uteliv, og restauranter som holder bra kvalitet.  Noen severdigheter byr Rijeka på også.
Pula til Rijeka har en avstand på ca 100 kilometer.  Regn med ca 1,5 timer hvis du velger kjøreruten på vei A8.
http://maps.google.no/maps?f=d&;source=s_d&saddr=Pula,+Kroatia&daddr=Rijeka,+Kroatia&hl=no&geocode=FVeorAId_TPTACltezMJ3tJ8RzENWE57Okoycg%3BFWCoswIdNUjcACktvqoXJaFkRzFwtss9OG88Nw&aq=0&oq=Rijeka&sll=45.164611,14.370117&sspn=1.097999,2.705383&mra=ls&ie=UTF8&t=m&ll=45.1123,14.128418&spn=1.16299,3.180542&z=8&output=embed
http://maps.google.no/maps?f=d&;source=s_d&saddr=Pula,+Kroatia&daddr=Rijeka,+Kroatia&hl=no&geocode=FVeorAId_TPTACltezMJ3tJ8RzENWE57Okoycg%3BFWCoswIdNUjcACktvqoXJaFkRzFwtss9OG88Nw&aq=0&oq=Rijeka&sll=45.164611,14.370117&sspn=1.097999,2.705383&vpsrc=6&mra=ls&ie=UTF8&ll=45.116177,14.125671&spn=1.098932,2.705383&t=m&z=9&layer=c&ei=3tDLT5n8Baq0yAOxutmxCQ&pw=2

Det er ingen sak å kjøre bil på Istria.  Det er ikke ulikt ellers i Sør-Europa. Veiene er helt ok, og selv om det er grei bussforbindelse mellom de ulike byene og tettstedene på halvøya kan bil være å foretrekke.  Leiebil er rimelig i Kroatia og du får en fleksibilitet til å utforske mer av landet.  

Men utenfor Istria så forsvinner litt av ferieatmosfæren og den rolige atferden noe.  Så vær oppmerksom og forsiktig i trafikken hvis du tar en lengre tur. Vi har selv opplevd noe av den villeste forbikjøringen vi har sett på ferden fra Rijeka til Istria.  Men det er mulig våre innleide sjåfører visste hva de gjorde?

Det finnes flere utleiekontorer nær Pula.  Naturligvis finner du et på flyplassen på Istria, men det er også to i selve byen.  Ett ved hotell Histria hvor du kanskje bor?  Og ett i sentrum av Pula, nærmere bestemt Scalierova 1.  

Det er ikke påkrevet med Internasjonalt kjørekort i Kroatia, selv ikke ved leie av bil siden landet nå er en del av EU. På den annen side er det slett ikke dumt med et Internasjonalt førekort da disse fungerer som en oversettelse av ditt norske kjørekort. Du får Internasjonale kjørekort hos både NAF og KNA

Når du kjører rundt på Istria med base i Pula må du i alle fall besøke Rovinj og Brijuni nasjonalpark.  For en litt lenger tur kan vi anbefale et besøk til Rijeka. Ikke det at byen er så fantastisk, men den gir et morsomt innblikk i en Kroatisk storby, og det er godt med butikker og shoppingsentre her. Dessuten er det et greit uteliv, og restauranter som holder bra kvalitet.  Noen severdigheter byr Rijeka på også.Leiebil fra Pula til Rijeka

Pula til Rijeka har en avstand på ca 100 kilometer.  Regn med ca 1,5 timer hvis du velger kjøreruten på vei A8.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=300 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC from="Pula, Kroatia" to="Rijeka, Kroatia"}

Vil du ha utskriftsvennlig kart?  
Her finner du reiserute fra Pula til Rijeka i Kroatia.