Turist i Rijeka


rijeka-city

De aller færreste turister vil vurdere å reise til Kroatia for å tilbringe hele ferien i Rijeka til tross for at byen er velsignet med utallige soldager, og kjent for sin friske luft og gode drikkevann. Byen i seg selv er ikke spesielt vakker, med skjemmende containerhavn, oljeraffineri og skipsverft. Men området rundt shopping-/gågaten Korzo og torget Rijecke Revolucije er hyggelig nok. Og det finnes nok av greie restauranter og utesteder til at alt fra barnefamilier til deg som vil på fest finner det man ønsker.

Men når du først er her, så bør du forsøke å få med deg Rijekas Sjøfart & Historisk Museum, som ligger i et gammelt guvernørpalass høyere opp i byen, og 1200-talls festningen Trsat på en høyde med utsikt over Rijeka.

De fleste turister bruker Rijeka som et startpunkt for å utforske andre deler av Kroatia, og tilbringer vanligvis kun en natt eller to her. Den nærmeste typiske feriebyen hvis du kommer fra Rijeka er Opatija 14 kilometer vestover, en by som i over 130 år har vært en destinasjon for adelen og de rike. Her ligger flotte herregårder og palasser i fjellsidene med en fabelaktig utsikt mot kysten, og langs havnepromenaden ligger restauranter, hoteller, barer og spisesteder.

Litt lenger vestover ligger Istria-halvøya, med blant annet feriebyen Pula. En annen avstikker fra Rijeka er et par timers togtur nordover til Slovenias hovedstad Ljubljana.

Du kan også ta ferge fra Rijeka langs kysten til andre kroatiske byer som Dubrovnik eller Split, eller til andre land ved Adriaterhavet som Italia, Hellas og Albania.

Turistkontoret finner du i hovedgaten Korzo, nærmere bestemt Korzo nummer 14.  Her får du masse nyttig informasjon både om Rijeka by og nærområdet.  Turistkontoret holder åpent hele året.  I høysesongen som går fra juni til medio september,  er åpningstidene fra 0800 til 2000 alle dager med unntak av søndager.  Søndagene holder turistkontoret åpent fra 0900 til 1400.  Resten av året har turistkontoret stengt søndager, mens det på hverdager er åpent fra 0800 til 1930. 

{googleMaps addr="Korzo 14, Rijeka, Kroatia"
width=100% height=200 zoom=16 addoverview=0}

------> Reiseguiden om Rijeka fortsetter...