Rio de Janeiro

rio enseada de botafogo

Navnet Rio de Janeiro får vel de fleste til å tenke på Copacabana og Ipanema, samba og karneval, fotball og Maracana Stadion og Sukkertoppen. Rio har både dette og mye mer å by på, og det er ikke noe problem å tilbringe en uke her. 

Photo: "Enseada de Botafogo e Pão de Açúcar" by Halley Pacheco de Oliveira -Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.Rio er en by med en fantastisk vakker beliggenhet og er en av Sør-Amerikas største byer, med alle problemer det fører med seg.

Rio de Janeiro ligger ved Atlanterhavskysten i det sørlige Brasil. Byen fikk sitt misvisende navn (Januarelven) etter at en portugisisk båt ankom her første nyttårsdag 1502. Kapteinen trodde bukta var utløpet av en elv og navnga den deretter. Rio de Janeiro var hovedstad i Brasil inntil president Kubitschek i 1960 bestemte seg for å lage en splitter ny hovedstad midt i landet, Brasilia. 

Et artig og lite kjent faktum er at Rio i 1808 ble gjort til hovedstad i Portugal – den eneste europeiske hovedstaden utenfor Europa!
Brasil erklærte seg selvstendig fra Portugal i 1822, og denne prosessen foregikk i fredelige former.

Brasilianerne er et fredselskende folk og har ikke vært i væpnet konflikt som selvstandig nasjon.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.