Fakta om Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er Brasils nest største by og hovedstad i delstaten Rio de Janeiro. En gang var byen hovedstaden til Portugal, så kanskje var det ikke så rart at Brasil valgte en ny by som sin hovedstad?

For mange turister er kanskje Rio mest kjent som karnevalets hovedstad. Og få byer har vel mer kjente bystrender enn nettopp Rio de Janeiro!Innbyggertall      

Rundt 7 millioner

Offisielle språk

Portugisisk.

Styreform

Republikk.

Religion

75% romersk-katolsk, 15% protestantisk

Tidsforskjell

Rio de Janeiro ligger 3 timer etter Norge, på sommertid 4 timer etter

Valuta

Brasilianske real (Uttales gjerne he-ai). Del det norske beløpet på tre for cirka pris i reals, eller gang det brasilianske beløpet med ca 2,8 for i få det i kroner. Kredittkort som Visa og Mastercard aksepteres de større steder som hoteller og restauranter. Minibanker kan være vanskelige å finne utenom turiststedene, og stenger klokken 2200.

Tips

Varierer. Ofte inkludert, så sjekk regningen

Ambassade

Den norske ambassaden i Brasil ligger i Brasilia, men Rio har et norsk generalkonsulat i Rua Lauro Müller 116, Sala 2206, Torre Rio Sul, Botafogo.  Telefon: +5521 2541 7732.

Turistkontor

Barata Ribeiro 272, Copacabana.

Telefon

+55

Nødnummer

Politi 190, Brann 193, Ambulanse 192

Elektrisitet

110 volt. Adaptere er normalt tilgjengelige i butikker

Høytids- og helligdager

1. januar, 20. januar (St.Sebastians dag, Rios skytshelgen), tre dager i forbindelse med karnevalet i februar, 21. april (frihetsheltenes dag), 1. mai, 7. september (nasjonaldag), 12. oktober (Nossa Senhora Aparecida), 2. november (Finados), 15. november (republikkens dag)

Visum

Ikke påkrevd for norske statsborgere

Vaksiner

Ingen vaksiner er påkrevd, men hepatitt-vaksine anbefales

Vann

Bør ikke drikkes fra springen.

Nærmeste store byer

Sao Paolo, Belo Horizonte, Vitoria.

Sikkerhet

Kriminaliteten er gjennomgående høy, og særlig høy under karnevalet. Stor forsiktighet bør utvises, særlig etter mørkets frembrudd. Mange byer har svært høye mordrater i internasjonal sammenheng.

Besøkende fra utlandet anses ofte som et lett bytte, og er utsatt for lommetyveri, veskenapping, ran, kredittkortsvindel mm. Det forekommer at turister utsettes for grov vold. Det anbefales å ta med seg minst mulig av penger, smykker og verdisaker når man ferdes i bysentre og på stranda. ( www.landsider.no)

 
 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.