Sport i Roma

roma-stadioolimpico5

Det er først og fremst fotball som gjelder i Roma, og italienerne elsker sin hjemlige serie. Roma har to storlag i den øverste serien – Roma og Lazio. Begge lagene har Olympiastadion som sin hjemmebane, og det betyr at det som regel er store fotballkamper hver eneste helg i Roma, fra tidlig om høsten til sent på våren.Olympiastadion tar mer enn 80 000 mennesker (sitteplasser for alle), og det er bare de aller største kampene som fyller stadion helt. Det er alltid mange mennesker som selger billetter på svartebørs før kampene. Men du får kjøpt billetter ved inngangen noen timer før kampene så sant ikke Roma eller Lazio møter de andre storlagene fra Milano (Milan og Inter) eller Torino (Juventus). 

En av de mest spektakulære fotballbegivenhetene i Europa er utvilsomt lokalderbyet Roma mot Lazio. Uansett tabellsituasjon er prestisjen stor, og romere får utløp for all sin lidenskap. NB! Følelsene kan ta overhånd for enkelte, og selv om vaktholdet er svært strengt, så bruk sunn fornuft når du ser et slikt lokaloppgjør.


BilletterHusk at du kan få kjøpt billetter til alle fotballkamper i Roma, enten du er Lazio eller Roma-fan hos Reiseplaneten.  Det er enkelt og trygt. 

 

Friidrett i Roma

Olympiastadion er også et friidrettsstadion. Her arrangeres blant annet et grand prix-stevne i friidrett hvert år. Med andre ord: Det er mange idrettsaktiviteter som foregår på Olympiastadion.

Kart som viser plasseringen til Stadio Olimpico i Roma!

{googleMaps addr="Olympiastadion, Roma, Italia"
width=100% height=200 zoom=14 addoverview=0}

Tennis i Roma

Tennis er en stor idrett i Italia. Du kan blant annet spille tennis på følgende steder i Roma:

  • Circolo Tennis “La Torre”, vc. Acquedotto felice, 459, tlf. 7858093
  • Club “Panda” Circolo Tennis, v. Nomentana, 1070, tlf. 8274865
  • Circolo tennis “roma”, v. Ipponio, 11, tlf. 7008976

 

------> Reiseguiden om Roma fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.