Salvador Leiebil

Å leie bil i Salvador er ikke spesielt billigere enn i Europa, regn med 500–600 kroner per dag. De fleste store bilutleiekjedene har kontorer på flyplassen og i sentrum. Hvis du ikke har tenkt å kjøre ut av Salvador, er det lite poeng i å leie bil, siden den offentlige kommunikasjonen er ypperlig, mens biltrafikken til tider kan stå bom stille. Veinettet i Brasil, spesielt langs kysten, er stort sett svært bra. Vær derimot oppmerksom på de brasilianske sjåførene, som ikke er spesielt glade i verken vikeplikt eller fotgjengere, så vis stor aktsomhet.


Praia do Forte (80 kilometer)
Langs Bahias kyststripe nordover fra Salvador finner du bokstavelig talt hundrevis av kilometer med nydelige strender. Noen er nesten folketomme, andre har gode fasiliteter for besøkende. En av disse er Praia do Forte, en liten ferieby som baserer seg på turisme og fiske. Her er en flott promenade langs en drømmestrand, med noen gode restauranter og håndverksbutikker innenfor.

Lencois (400 kilometer)
Har du lyst å se mer av Brasil enn akkurat kysten, kan du for eksempel kjøre seks timer vestover til den lille byen Lencois. Lencois har rundt 13 000 innbyggere. Kolonialarkitekturen her er fredet, etter at byen var midtpunktet i et diamantrush til de vakre fjellområdene rundt Lencois på 1800-tallet. Byen og fjellområdene rundt, Chapada Diamantina, er blitt et populært feriereisemål for brasilianere, så prisnivået her er litt høyere enn i resten av landet, men likevel en bagatell for europeere.

Cachoeira (120 kilometer)
Atskillig nærmere enn Lencois finner du den gamle kolonibyen Cachoeira, som har rundt 32 000 innbyggere. Byens navn betyr fossefall, og Cachoeira har tradisjonelt levd av å produsere tobakk, bomull og sukker. Turismen har etter hvert fått mye å si, og Cachoeira er blitt kjent som et senter for candomblé, den afrikanske religionen som hovedsakelig praktiseres i Brasil. Cachoeira er offisielt erklært som brasiliansk nasjonalmonument, og det fulle navnet er det tungekrøllende Vila de Nossa Senhora do Rosário do Porto da Cachoeira do Paraguaçu.

Morro de São Paulo (120 kilometer) Salvador_morro
Noen mil sør for Salvador ligger Morro de São Paulo, som de siste årene er blitt stadig mer kjent, både for sine fabelaktige strender, sitt heftige natteliv og sin idylliske, bilfrie landsby. Her finner du fire strender, og jo lenger fra landsbyen du beveger deg, jo flottere og lengre blir strendene, og desto færre barer, turister og gjestehus finnes det. På Segunda Praia (Andrestranden) er det liv og røre 24 timer i døgnet, mens på Quarta Praia (Fjerdestranden) har du ofte hundrevis av meter med hvite strender, palmesus og blått vann helt for deg selv. Du kan ikke kjøre hit, men det går båter fra Salvadors Cidade Baixa et par ganger daglig, og turen tar rundt to timer.


KLIKK HER! Størst og best på leiebiler!

  Gjør et Leiebilkupp nå!