Shopping i Salzburg - Reiseplaneten

Shopping i Salzburg

salzburg getreidegasse

Det er hyggelig å slå ihjel noen timer med Shopping i Salzburg. Men bortsett fra å by på flotte suvenirer og - hva ellers - Mozartkuler, så byr ikke Salzburg på nok shoppingmuligheter til å kunne tiltrekke seg tilreisende med det som eneste motiv.

At Salzburg ikke kan måle seg med London, Milano og Paris med tanke på shopping, bør ikke forundre noen. Men det Salzburg ikke har i kraft av nyskapende fashion og street cred, tar byen igjen med sin sjarme. Linzer Gasse som går hele veien fra Nybyen til Gamlebyen har flere små spesialbutikker samt litt større utsalgssteder med merker du kjenner igjen fra motebutikkene hjemme.

En favorittklesbutikk for mange er Via Venty i Linzer Gasse 41. Åpent alle dager fra 0930 til 1830 med unntak av søndager hvor den er stengt.

Linzer Gasse fører deg frem til den kanskje mest sjarmerende shoppinggaten i Salzburg, nemlig Getreidegasse i Gamlebyen. Herlige Getreidegasse lokker frem oppdagerånden i de av oss som liker bokhandlere, antikvariater og gallerier. Dette er dessuten gaten du skal besøke når du skal kjøpe suvenirer. Og dyre merkeklær. Og besøke Mozartmuseet (Mozart Geburtshaus) som du selvfølgelig skal.

Outlet-shopping i Salzburg

Hvis du er på jakt etter rimelige haute coutoure eller mer vanlige merkeklær, så ta bussen til McArthurGlen Designer Outlet. Denne outleten ligger en snau halvtime fra Salzburg, ikke langt fra flyplassen, nærmere bestemt i Wals-Himmelreich og adressen Kasernenstraße 1. Bussene som tar deg dit er rute 1, 20 og 27.

McArthurGlen Designer Outlet byr på ca. 100 motemerker og rabattene ligger mellom 30 % og 70 % sammenlignet med ordinære butikkpriser. Åpner kl 0930 og stenger fra 1800 (lørdager), 1900 hverdager med unntak av fredager hvor det stenger 2100. Søndag er Designer Outlet stengt.

Shoppingsenter i Salzburg

Europark (som ikke må forveksles med et parkeringshus) er et shoppingsenter som ligger i Taxham-distriktet noen kilometer nordvest for Gamlebyen i Salzburg. Dette er et gigantisk shoppingsenter på nærmere 40000 m2 med ca. 130 butikker. Naturligvis får du noe å spise her også.

Til Europark Salzburg kommer du f.eks. med S-bahn som går hurtig og koster lite penger. Åpningstidene for Europark er 0900 til 1930 mandag til torsdag. Fredager stenger 2100 og lørdager kl 1800. Søndager er det normalt stengt.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.