Alt om sport i Salzburg - Østerrike

Sport i Salzburg

salzburg red bull arena

Salzburg er perfekt for friluftsinteresserte mennesker. Ikke bare har byen et stort og flott grøntområde. Nærområdet innbyr dessuten til aktiviteter sommer som vinter i en helt fantastisk natur.Sykkelturer, hiking eller ulike former for ekstremsport hører naturlig med i en fjellnasjon som Østerrike. Her kan du klatre, kite eller kjøre racerbil. Om vinteren er det naturligvis alle former for skiidrett som gjelder. Flere alpineldoradoer er kun en drøy time unna Salzburg, f.eks. Bad Gastein eller Kitzbühel.

Salzburg Maraton

Maraton i Mozartbyen Salzburg er en folkefest og har blitt arrangert medio mai i en årrekke. Start og mål er i den vakre gamlebyen. For deg som ikke orker å fullføre en hel maraton, vit at det også er mulig å melde seg på halvmaraton og 10 kilometer.

Generelt er Østerrikere sportsgale mennesker og fotball og alpint scorer høyt hos folk flest. Men størst er kanskje Den tysk-østerrikske hoppuken som arrangeres desember/januar hvert år. Bischofshofen ligger kun 50 km sør for Salzburgh og i sagnomsuste Außerleitner-bakken kan du delta i folkefesten og samtidig se verdensstjernene hoppe. Også Bergiselbakken i Innsbruck ligger i grei kjøreavstand fra Salsburgh (ca. 200 km)

Ishockey i Salzburg

EC Red Bull Salzburg er byens stolthet når det gjelder ishockey. EC Red Bull Salzurg er resultatet av en sammenslåing av to andre ishockeyklubber i Salzburg. Navnet Red Bull tilkom når firmaet med samme navn (logisk nok) ble hovedsponsor i år 2000.

EC Red Bull Salzburg er antagelig det beste ishockeylaget i Østerrike og har en rekke seriemesterskap. Nivået i Østerriske er bra og en kamp er vel verdt å få med seg. Stedet er Eisarena Salzburg som tar ca. 3200 tilskuere og befinner seg i Hermann-Bahr-Promenade 2.

Fotball i Salzburg

Red Bull Salzburg fikk Red Bull som hovedsponsor i 2005 og adobterte samtidig firmanavnet. Hjemmebanen heter (selvsagt) Red Bull Arena, og der kan du sammen med 31 894 andre tilskuere se hjemmelaget i sine hvite og røde drakter vinne kamper. For vinne, gjør som regel Red Bull Salzburg. Det er et lag som holder høy internasjonal kvalitet og som nærmest hvert år er favoritter som serievinnere i Østerrike.

Adressen til Red Bull Arena, som forøvrig er en flott moderne stadion, er Stadionstraße, Wals-Siezenheim.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.