Fakta om San Francisco

San Francisco er Californias fjerde største by.  Byen er også det nordlige Californias kulturelle og kommersielle sentrum. Det er ikke uten grunn at turister elsker denne byen! 

Innbyggertall      

ca 750,000

Offisielle språk

Engelsk

Styreform

Republikk

Religion

Ingen offisiell religion, men 78% er kristne

Tidsforskjell

California er ni timer bak norsk vintertid, på sommertid ti timer

Valuta

Dollar. Kredittkort som Visa, American Express, Mastercard og Diners er svært utbredt, og minibanker finner du så og si overalt.

Tips

De fleste som jobber med service i USA har lønn basert på driks. Det er vanlig å gi 15-20 % på restaurant, i taxi, frisører osv. Enkelte spisesteder kan ha service oppgitt på regningen.

Ambassade

Den norske ambassaden i USA ligger i Washington DC, men i San Francisco har du et generalkonsulat i 20, California Street; 6th floor, med telefon  +1 415 986 0766-8.

Turistkontor

Pier 39 ved Beach Street og Embarcadero.

Telefon

+1

Nødnummer

911

Elektrisitet

110/120V. Både to- og trepunkts kontakter er vanlig, så ta med deg et adapter hvis du vil bruke medbrakte elektriske artikler.

Høytids- og helligdager

De fleste amerikanske helligdager som Presidents Day, Memorial Day, Columbus Day, Veterans Day og til og med Martin Luther King Day er bevegelige. Unntaket er Indepencence Day, 4.juli.

Visum

Ikke påkrevd for nordmenn hvis du har den nye typen maskinlesbart pass. Fra 2009 må du registrere din ankomst på et elektronisk system på internett minst 72 timer før du ankommer USA. Les mer om dette på Reiseplanetens visumsider. 

Vaksiner

Ingen vaksiner er påkrevd.

Vann

Kan fint drikkes fra springen.

Nærmeste store byer

San Jose, Sacramento, Oakland.

Sikkerhet

Lite voldskriminalitet, selv om enkelte strøk er mer belastede enn andre. Politiet er godt synlig i gatebildet, og hyppige og grundige sikkerhetskontroller på turistattraksjoner og flyplasser vil for mange nordmenn fortone seg på grensen til paranoia. Men med god grunn.

 
 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.