Fly til Sevilla

Det er ikke hvert år det er direkteruter mellom Norge og Sevilla, men dersom de finnes så tar flyturen ca 4 timer hver vei.  Flyr du til Sevilla med mellomlanding er KLM via Amsterdam eller SAS via København ofte det rimeligste og enkleste.  Regn uansett med at turen med mellomlanding vanligvis tar 6-8 timer.Du kan eventuelt vurdere å fly til Malaga, som bare ligger drøye ti mil fra Sevilla. Regn med et par timers buss- eller togtur. Flere flyselskaper flyr direkte til Malaga fra forskjellige steder i Norge.

Sevilla Airport - San Pablo

Sevillas flyplass, San Pablo, ligger cirka ti kilometer nordøst for sentrum. Flyplassen har mest innenlandstrafikk, men også noen internasjonale flighter. På flyplassen finner du en café, bilutleie, bank og turistinformasjon, men ikke stort mer.

Det går busser til og fra sentrum hver halvtime. Turen tar rundt en halvtime og koster deg cirka 20 kroner. Eventuelt kan du ta taxi som bruker et et kvarter til sentrum og betale mellom 120 og 180 kroner, avhengig av tidspunktet på døgnet. 

Spania og Sevilla ligger innenfor Schengenområdet, og nordmenn trenger dermed hverken visum og strengt tatt ikke pass heller for innreise. Men pass er eneste godkjente legitimasjon ved innsjekking på hoteller og hos flyselskaper, og må dermed medbringes hvis du skal fly til Sevilla. Det er også fornuftig å ta med Folketrygdekort.