Eventyrbyen Bonifacio på Korsika

bonifacio from the sea

Det finnes noen byer som er så spektakulære at de bare må besøkes. En slik by er Bonifacio. Med Stupbratte klippevegger som rammeverk og sterke vindkast drønnende gjennom byen, vil garantert Bonivacio legge seg på minnet ditt for alltid. Opplev Frankrike med en touch av Italia!



Klippebyen Bonifacio

Bare navnet klinger vakkert i våre ører. Og vakkert på en ekstrem måte er det her sør på Korsika. Bonifacio befinner seg på en halvøy, ca 138 kvadratkilometer i størrelse, med beliggenhet rett ved den eneste ordentlige havnen på Korsikas sydkyst. Det er de bratte klippene av kalkstein som gjør beliggenheten spektakulær, selv om det også finnes noen idylliske strender her som elskes av tilreisende turister på varme sommerdager. 

Bonifacio har sitt eget fort med opprinnelse fra 800-tallet og bygget av Boniface II og med sterke influenser fra Genova. Byen er bygget på en 1500 meter lang, og 200 meter bred kalkstein-klippe som stiger 50 meter over havet.

Bonifacio er delt i to. Vieille ville (gamlebyen), og la Haute Ville (den øvre byen). Det er i den øvre byen du finner de fleste av monumenter og praktbygninger.

Det fleste innbyggerne bor i den øvre byen, med la marine rett nedfor seg, havneområdet med fiskebåter og turistbåter side om side. Om sommeren flokker turister hit, ikke minst som base for besøk til de små Lavezziøyane, eller Isles Lavezzi. Dette er et fransk maritimt reservat og så langt sør man kan komme i Frankrike.

Shopping og uteliv i Bonifacio

Bonefacio er mer enn bare å beundre gamle bygninger og spektakulær utsikt. Her er også mer enn nok av butikker og hyggelig uteliv. Den øvre bydelen og ved Marinaen får man stort sett alt man ønsker, og om sommeren holder butikkene åpne til sent på kveld. Tar du trapene opp Montée Rastello, motsatt side av Bastion de l'Etendard, så finner du veien til den internasjonale marineparken. Her er utsikten fantastisk!

Reisetips!
Besøker du Bonifacio på Nasjonaldagen til Frankrike, dvs. 14. juli, vil du oppleve et fyrverkeri du ikke glemmer!



Komme seg til Korsika

Korsika har sine egne internasjonale flyplasser, og begge øyas administrasjonssentre, Ajaccio i sør og Bastia i nord har greie flyplasser. Aéroport de Ajaccio Campo Dell'Oro (AJA) ligger kun 15 minutter fra byen og byr på det du trenger av fasiliteter, inkludert leiebilkontorer. Flyplassen Aéroport de Bastia-Poretta (BIA) er noe mindre og ligger ca 20 km fra Bastia og flybusser går hver halvtime inn til byen. Begge flyplassene opereres blant annet av Air France.

Du kan fly fra Norge og hit via en mellomlanding med Air France.

Et billigere alternativ er ofte å fly til Sardinia på Italias vestkyst. Fra Sardinia (øy tilhørende Italia) går det ferger hver eneste dag de 12 kilometerne til Bonefacio.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.