Shopping i Sevilla

Sevilla er nok ikke den fremste destinasjonen i Spania for shopping. Hvis det er hovedformålet med reisen din, bør du heller vurdere Barcelona eller Madrid. Men for de fleste av oss er det likevel et enormt utvalg Sevilla har å by på.Det fremste og beste shoppingområdet ligger nord for Rådhuset, Ayuntamiento. I gågatene Cuna, Sierpes, Velazquez og Tetúan samt rundt torget Plaza Nueva finner du alt av skobutikker, klesbutikker og souvenirbutikker. I tillegg til alle de kjente kjedebutikkene som H&M, Zara og Boss finner du også lokale spesialbutikker hvor du blant annet kan få sydd din egen flamencokjole eller toreadorkostyme.

Foretrekker du større shoppingsentere, finner du flere filialer av Spanias største varehuskjede,  El Corte Ingles, spredt rundt i byen, blant annet på Plaza de San Francisco, like nord for katedralen. Du har også det enorme Nervión Plaza i Avenida de Luis Morales, like sør for togstasjonen Santa Justa

Butikkene har vanligvis åpent fra 0930 til 1330, og fra 1630 til 2000, men dette varierer. De aller fleste holder stengt søndag, selv om enkelte lokale bedrifter kan finne på å holde åpent. De større shoppingsenterne har ikke siesta, og holder åpent kontinuerlig fra 1000 til 1900 eller 2000.  El Corte Ingles har åpent helt til kl. 2200.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Sevilla - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy

 Markeder i Sevilla

Er du i Sevilla en torsdag, bør du få med deg gatemarkedet El Jueves, som foregår i Calle de la Feria, i bydelen Macarena. Her finner du alt mulig av klær og bøker, møbler og plater, skrot og antikviteter. Flere gamle gjenstander finner du i de mange antikvitetsbutikkene i gatene rundt Plaza Alfalfa.

Generelt om shopping i Spania

Ikke glem at du betaler moms, og at du på alle kjøp over 90 euro kan få refundert momsen ved utreise fra Spania. Ikke alle forretninger har momsrefusjonsordning, så se etter Tax Free Shopping-merket ved inngangen hvis du skal kjøpe dyre produkter. Husk å få med deg et utfylt og stemplet skjema og kvittering.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.