Reiseguide om Siena - fra Reiseplaneten

Siena

siena piazza del campo 1

Siena er en by mange har besøkt, men enda flere drømmer om å besøke. Og det er ikke så rart for Siena er selve perlen i Toscana og Italia.Siena er hjembyen til en av Italias to skytshelgener, nemlig Katarina av Siena.  Caterina Benincasa, som er hennes opprinnelige navn, ble født den 25. mars 1347 og hennes fødehjem kan du den dag i dag besøke, selvfølgelig omgjort til et museum som lyder navnet Santuario di Santa Caterina.

Siena er naturligvis listet på UNESCOs Verdensarvliste, og byen har en rekke severdigheter. Sentrum i det gamle Siena preges av det enorme torget Piazza del Campo hvor det tradisjonsrike hesteløpet (Palio) med røtter tilbake til middelalderen foregår to ganger i året den dag i dag.

Også landskapet rundt Siena er magisk og innbyr til oppdagelsesreiser. Legg så til Toscanas mattradisjoner og kunnskap knyttet til vin og annen drikke så forstår du at dette slett ikke er en dårlig by å tilbringe en langweekend i.

Reiseplaneten har lenge hatt en forkjærlighet for Siena og vi har ingen problemer med å anbefale byen for kortere eller lengre besøk. God ferie! 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.