Bli kjent i Singapore

singapore esplanade performing art centre

Singapore er både en øy, en by og en selvstendig stat, og har over 5,6 millioner innbyggere. Singapore ligger på enden av den malaysiske halvøya like nord for ekvator med et tropisk klima.De offisielle språkene er engelsk, mandarin, malay og tamil, med engelsk som det administrative arbeidsspråket.

Singapore er en multietnisk stat der 75 % av befolkningen er av kinesisk herkomst. De resterende fordeler seg på 14 % malayer, 8 % indere, og alle øvrige nasjonaliteter utgjør 3 %. Singapore har fri religionsutøvelse, og de mest sentrale trosretningene er buddhisme, hinduisme, taoisme, kristendom og islam.

Singapore er også en av de tryggeste byene du kan besøke. Kanskje ikke så rart med tanke på de knallharde straffene som rammer kriminelle. Selv forseelser som forsøpling eller å gå på rødt lys kan koste deg dyrt, og skulle du mot formodning bli stoppet med selv små kvanta av narkotika, ser du neppe Europa igjen.

Bysentrum av Singapore

Selve bysentrum, hvor du antakelig kommer til å tilbringe mest tid, er godt organisert og ikke så vanskelig å finne frem i, hvis du gjør litt forarbeid og har med deg et bykart. Sentrum ligger omtrent midt på sørkysten av øya og er sentrert rundt Singapore River, som strekker seg noen kilometer vestover fra Marina Bay. Denne kunstige havnebukten er i dag mer kjent for restauranter og shopping enn båter og sjøliv, spesielt gjelder dette Marina Mall på sørsiden.

Colonial District

Nord for Singapore River ligger Colonial District, den eldste delen av byen, som Sir Stamford Raffles har satt sitt permanente preg på. Her lå den britiske administrasjonen, og her finner du alle monumentene fra kolonitiden. Her ligger også store grøntarealer som Fort Cannning Park, Esplanade Park (se bildet først i artikkelen) og Marina Promenade.Little India og Kampong Glam

singapore little india

Lenger nord finner vi to av de fascinerende distriktene som domineres av hver sin etniske gruppe. Little India er hjem for mange av Singapores 340 000 indere, som har gjort det så hjemmekoselig som mulig med hinduistiske templer, en konstant duft av røkelse og krydder, fargerike markeder og en summende eksotisk atmosfære.

Kampong Glam, noen hundre meter østover, domineres av byens arabere og muslimer. Også her finner du hundrevis av markedsboder der du kan prute og handle stoffer, suvenirer, smykker og håndverk. I dette området ligger også den store Sultanmoskeen fra 1825 med sin gylne kuppel.

Finansdistriktet eller CBD

Sør for Singapore River ligger Central Business District, ofte bare kalt CBD. Som navnet antyder er dette forretnings- og finanssenteret i Singapore, der utallige firmaer og multinasjonale selskaper har sine hovedkvarter. Litt lenger vest ligger River Valley, kjent for sitt uteliv, sine mange restauranter, barer og nattklubber, og Chinatown med alle sine kinesiske templer og pagoder, butikkboder og kinarestauranter.

I den grad det kan sies at Singapore har en hovedgate, må nok den æren tilfalle den lange Orchard Road. Dette er den litt mer eksklusive og vestlige delen av byens sentrum, der du finner luksushoteller, shoppingsentre og restauranter tett i tett på begge sider av veien.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.