Shopping i Singapore

singapore ngee ann city

Den handleglade vil kunne komme til å gå fullstendig amok i Singapore og tømme kontoen sin på en ettermiddag. Og de av oss som har aversjoner mot shoppingsentre og markeder, går tunge dager i møte.Singapore er nok mer kjent for utvalget enn for prisene, men du kan likevel gjøre kupp på varer som moteklær, elektroniske artikler og smykker. Det vrimler riktignok av piratvarer, så hvis prisene virker for gode til å være sanne, er det antakelig akkurat det de er.

Singapore fremste handlegate er utvilsomt Orchard Road, der du finner store shoppingsentre tett i tett. Området er nok dyrere og mer eksklusivt enn resten av byen, men utvalget og kvaliteten er det ikke mange som klager på. De fleste store designerbutikkene som Armani, Gucci og Calvin Klein finner du i Hilton Shopping Centre, eller rett over gaten i Palais Renaissance.

Det største av shoppingsentrene er Ngee Ann City, med mer enn hundre spesialistbutikker (i Orchard Road 391) i tillegg til at det også inkluderer selve flaggskipet, Takashimaya som er et enormt japansk varehus, se bildet først i artikkelen.

I Chinatown finner du utallige småbutikker som tilbyr suvenirer, smykker, urter og medisiner, mat og klær. Særlig i gatene Trengganu Street og Smith Street vrimler det av tilbud.

Little India utmerker seg med krydder, smykker, håndverk og stoffer, spesielt i Serangoon Road og sidegatene. Her finner du også det store shoppingsenteret Mustafa, åpent 24 timer i døgnet, som hovedsakelig selger elektroniske artikler til faste lave priser. Adressen til Mustafa shopping centre er Syed Alwi Road nr. 145.

Svært populært er også Sim Lim Square 1 Rochor Canal Road, en fireetasjers butikk ved Bugis Junction som selger rimelig data, fotoutstyr, musikkanlegg, videokameraer og andre elektroniske artikler. De har også et solid utvalg av rimelige, men piratkopierte CD-er og DVD-er.

Generelt om shopping i Singapore

Et par tips til slutt: Sjekk at produktene du kjøper, faktisk kan brukes i Europa. Mange artikler er tilpasset egne asiatiske systemer eller strømstyrke. Internasjonale garantibevis er viktig å få med seg, med stempel, produktnummer og dato. Singapore har moms på bare 5 %, men denne kan du få refundert på flyplassen ved avreise. Og hvis du er i byen i perioden mai/juni, får du med deg supersalget, når de fleste butikkene kutter prisene sine med opptil 70 % for å gjøre plass til nye varer.


Reiseplaneten redKLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Photo by User:Sengkang - Own work, Copyrighted free use