Vilnius

vilnius-gedimino


Vilnius er et sjarmtroll av en by. Tiden da nordmenn knapt kunne plassere Vilnius på kartet og avfeide Litauen som et grått og trist østblokkland, er heldigvis i ferd med å forandre seg. I stedet er det stadig flere som får øynene opp for denne sjarmerende byen, som faktisk har Øst-Europas største middelalderbebyggelse med over 1500 bygninger med renessanse-, barokk- og gotisk arkitektur.

Vilnius tar hvert år stadig større andeler av nordmenns weekendreiser til Øst-Europa.En av Vilnius søsterbyer er faktisk Oslo, og hvem hadde på forhånd tippet at Vilnius skulle bli den første byen i verden som med statens velsignelse setter opp en byste av den amerikanske avdøde rockemusikeren Frank Zappa, midt i sentrum?

Gamlebyen er utvilsomt Vilnius' største trekkplaster, men få også med deg de gamle jødiske kvartalene og restene av de stalinistiske monumentene. Ikke langt utenfor Vilnius kan du besøke gamle slott, vakker natur og spa-sentere. Alt sammen har bidratt til å trekke alle slags turister, både familier, par og enslige hit for å oppleve byen som knapt ser ut til å ha endret seg i det hele tatt de siste to hundre årene.

Til Vilnius kan du reise hele året, men husk at årstidene minner mye om dem vi har her hjemme.

 

KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!