Warszawa Med barn

Barn er velkomne i Warszawa og resten av Polen, selv om det ikke alltid er like godt tilrettelagt for de minste. Du finner for eksempel sjelden egne barneretter på restaurantmenyene, og hvis du skulle finne et offentlig toalett, har du neppe veldig lyst til å benytte dette. Spør heller på en restaurant eller et hotell hvis behovet melder seg.

Badepark

Et sikkert kort er å ta barna med til badeparken Wodny Park, hvor både store og små kan boltre seg i vannsklier, bassenger, boblebad, kunstige elver og fossefall. Her finnes også tennisbaner, treningsstudio, skytebane og restaurant.  Wodny Park ligger i Merliniego 4 i Mokotow, sør for sentrum.

Minitog og elvecruise

Barna vil sikkert like en halvtimestur i åpne minitog som går fra Slottsplassen, som og kjører rundt i Warszawas historiske bydeler. Prisen er ca 35 kroner for voksne og 30 for barn. Ta også en tur til Lazienkiparken, hvor dere kan leie båt og ro rundt på den lille innsjøen, eller mate svanene som holder til her.

Et elvecruise på Vistula er også moro. Fra mai til slutten av september går det båter hvert 90. minutt fra brygga ved Slasko-Dabrowski-broen, like nedenfor Slottet. første tur 0930. Prisen er 25 kroner for voksne, halv pris for barn opp til 14 år.

Andre barneattraksjoner i Warszawa

Barna setter naturligvis pris på utsikten fra plattformen i 30.etasje på Kultur- og Vitenskapspalasset, og dere kan også lett bruke en hel dag i Warszawa Zoo, som ligger i gaten ul. Ratuszowa i bydelen Praga, rett over broen fra Gamlebyen.

Dyrehagen ( Ogród Zoologiczny w Warszawie) hadde nylig 75-årsjubileum, og har over 5000 dyr fra hele verden i forholdsvis romslige omgivelser. Dyrehagen prøver å være så økologisk som mulig, og deltar i flere programmer for å redde truede arter. Den er åpen daglig fra 0900 til 1700, og koster rundt 25 kroner for voksne, barn halv pris.