Nutella Café

Nutella Cafe

Elsker du Nutella? Og elsker du å reise? Ja, da kan du kombinere dette uten problemer. Og da tenker vi ikke på at alle overnattingssteder med respekt for seg selv byr på Nutella i sitt frokoststortiment. Reiser du på ferie til en storby i USA, så ikke se bort fra at barna (og kanskje også de voksne) drar deg med på en Nutella Café!





Nutella Café

Nutella har nemlig startet sine egne Caféer. Der får du bakverk, frokost, iskrem og selvsagt brød – med Nutella! 

Du får også pudding med touch av Nutella og crème brûlée med Nutella er en selvfølge. Og i tråd med tiden kan du også skape din egen Nutella-kreasjon som du så spiser.

Og visste du at Nutella også kan brukes som pizzafyll eller hamburger-dressing? Kun fantasien (og magen) setter begrensninger.

Nutella Café i USA og Australia

Nutella i New York finner du (selvsagt) midt i byen, nærmere bestemt ved Union Square Park og som nær sagt alt annet i New York er det åpent syv dager i uken. Adressen er 16 University Place og East 13th Street.

Nutellas første restaurant ble satt opp i Chicago (USA) og det har også kommet en Nutellarestaurant i Australia, nærmere bestemt i Melbourne. Nutella i Chicago finner du i 189 Michigan Avenue, og den holder åpent fra tidlig morgen til kl 2100 alle dager i uken.

Fakta om Nutella

Nutella er i hovedsak kakaopulver, hasselnøtter, melkepulver, vanillin og palmeolje og produseres av det italienske selskapet Ferrero. Pietro Ferrero var eier av et bakeri i Alba i Piemonte (Italia). Et område som forøvrig er (naturlig nok) kjent for hasselnøtter. Pietro startet på 50-tallet å selge en produktvariant bestående av kremet hasselnøtt kalt Supercrema.

I 1963 videreutviklet sønnen til Pietro (Michele) en modifisert versjon av Supercrema som ble markedsført under navnet Nutella. Første ladning av "nye" Nutella forlot samlebåndet i Alba i 1964. Nutella ble umiddelbart en suksess og har holdt stillingen siden den gang.

Nutella

Fotografiert von -donald-, CC BY-SA 3.0