Skriv ut Marrakech

Marrakech

Reiseguide til deg!


Marrakech er ikke den største byen i Marokko, men utvilsomt den mest eksotiske og afrikanske, hvis man sammenligner med andre kjente marokkanske byer som Casablanca, Rabat, Agadir og Tangier. Hvis du ikke har besøkt en arabiskinfluert storby før, vil du antagelig få et kraftig kultursjokk når du ankommer Marrakech. Byen er bråkete, illeluktende, støvfyllt og hektisk, og du vil ustoppelig få henvendelser fra selgere, tiggere og taxisjåfører. Men på Afrikas største og mest hektiske torg, Djemaa el-Fna, vil alle dine forventninger til en høyeksotisk reiseopplevelse bli oppfylt.

Det er lett å tenke at Afrika ligger fryktelig langt fra Norge, men en direkteflygning til Marrakech tar bare en halvtime lenger tid enn til nordmenns favorittsteder som Malaga eller Mallorca.

Marrakech kan besøkes når som helst, men blir til tider ubehagelig varm om sommeren, og overraskende kjølig på vinternettene. Byen egner seg ypperlig for turister med et åpent sinn og som har sans for en annerledes kulturopplevelse.

Last ned fil Reiseplanetens guide til Marrakech
(783kb - 1,6 min ved 64K ISDN)

Acrobat-ReaderLast ned gratis Acrobat Reader her hvis du ikke har programmet innstallert fra før!