Hikuins Blodhævn i Århus

Vikingebymarked CC Visit Denmark

Du kan selv bli hovedpersonen i et vikingdrama. Det har skjedd et mord i Århus sentrum - for 1000 år siden! Og hovedpersonen i dramaet er deg. Du kan finne ut hvem morderen er!


Kreative dansker!

At det finnes mye kreativitet i Danmark er noe vi alle vet. Innovative tiltak gjennomføres med stor stil både i kultursektoren og i reisebransjen generelt. Og et av de mest spennende nye turistattraksjonene finner du i Århus. En by som er et verdig storbyalternativ til København for nordmenn som elsker Danmark

Liket ligger på Vikingmuseet

Dette har du nok aldri opplevet før. Et AudioMove Drama er et lyttedrama som oppleves gjennom mobiltelefonen. Tilbudet er for alle!

Du får oppleve historie, teater og byen Århus på en helt ny måte. Dramaet starter på Vikingmuseet hvor du finner et lik. Det er ikke vanskelig å se at liket har vært utsatt for en forbrytelse. Og er du modig nok, så kan du bli med tilbake til vikingtiden og løse mysteriet med hvem som var morderen.

Besøk de 12 funnstedene i Århus

Ved å besøke forskjellige steder i Århus vil du kunne være i stand til å oppklare mordet. De 12 funnstedene inkluderer Den sammenstyrtede kirke, Kraniet i Rosengade 17-19, og besøk hos smeden. Hele tidsreisen starter ved at du sender en sms til et spesielt nummer. Du vil så motta en link som gir deg anledning til å laste ned et program.



Tekniske krav til din mobiltelefon
Det er en rekke mobiltelefoner som kan benyttes til dette AudioMove Dramaet. Det viktigste er at din telefon kan lese Java-programmer og scanne TAGs med sitt kamera. Du kan sjekke om din mobiltelefon kan benyttes her! Hvis ikke din telefon er «moderne nok» kan du ta kontakt med Visitaarhus på Banegårdspladsen 20, og låne en mobiltelefon der!

Århus har mange attraksjoner

Blant mye annet byr Århus på et yrende uteliv, og en rekke attraksjoner og severdigher. Den største attraksjon, både i størrelse og berømmelse, er nok skulpturen 'Boy' av Ron Mueck. Den knebøyende gutten er hele 4 meter høy!


Les mer om attraksjoner i Århus hos Reiseplaneten


Komme seg til Århus
Du kan fly til Århus med både SAS og Ryanair. Sistnevnte flyr fra Moss Lufthavn Rygge flyplass. Du kan også til nød fly til Billund som ligger ca 10 mil fra Århus. Hit flyr både SAS og Norwegian.



Søk og finn billigste flypriser hos Reiseplaneten. Dette er søkemotoren Forbrukerrådet rangerer som best i Norge!