De sprøeste museer i verden

london ripleys believe it

Det finnes naturligvis en rekke helt sprø museer rundt om i verden. Det finnes dessuten en egen "kjede" som utstiller alt rart og under. Ja, vi snakker om Ripley's Believe It or Not!



Du har mest sannsynlig sett eller hørt om Ripley's hvis du har vært ute å reist litt. Få museer passer bedre for folk flest hvis man vil se litt utenom det vanlige. Er du lei høykultur og kunstmalerier, eller kanskje du reiser med barn? Da er Ripley's løsningen med alle sine rariteter og morsomheter. Her kan du nemlig se modeller og fotografier av alt fra mennesker som er 100 % "gjennomtatovert" til datamaskiner i pur gull.

Hvem var Ripley?

Det er ikke lett å beskrive LeRoy (Robert) Ripley, (født 1890 i Santa Rosa, California), annet enn at denne mannen var unik i all sin nysgjerrighet og kreativitet. Han var tegneserietegner, oppdager, samler og reporter. Han var dessuten en meget habil baseball-spiller i sine ungdomsår, før han ble ansatt i mediebransjen med jobber i blant annet San Francisco Chronicle og senere New York Globe.

En dag tegnet han en reportasje om ni underlige og ukjente idretter. Etter litt grublerier fikk tegningene tittelen Believe It or Not. Resten er historie!

Ripley's Believe it or not finner du over hele verden.

Ripley's er først og fremst lokalisert i USA (hvor ellers?) med i skrivende stund 42 museer og attraksjoner fordelt over hele landet. Er du f.eks. i New York kan du jo stikke innom. Adressen er 234 W. 42nd Street, ved Times Square.

Du finner versjoner av Ripley's også i Canada, Thailand (Pattaya), Mexico, Japen, Maylaysia, Kuwait og India. Europa har også sine utgaver. Et ligger i København, nærmere bestemt på Rådhusplassen 57. Det andre ligger i London, også det med en promenent adresse. Nærmere bestemt på Piccadilly Circus. Her kan du gå gjennom mer enn 20 gallerier som viser frem 500 utrolige rariteter.

For deg som ikke får det rart nok

Om et museum fortjener en plassering på listen over verdens rareste museer avhenger nok litt av personen som besøker disse. Men det er liten tvil om at følgende museer er noen av de snåleste vi har lest om, og som forunderlig nok pirrer til et besøk.



Kloakkmuseet i Paris

paris kloakk museum

Rotter må du naturligvis se når du besøker kloakkmuseet i Paris. Photo: dedmanjones - CCLicence

Paris hadde faktisk sitt første kloakksystem så tidlig som på 1200-tallet. Du kan nå gå på oppdagelsesferd i byens kloakksystemet. Vårt tips er å holde pusten.

Musée des égouts er åpent alle dager med unntak av torsdager og fredager. Museet finner du ved Pont de l'Alma, 93 quai d'Orsay i Paris.

Åpningstider for kloakkmuseet i Paris er fra 1100 til 1700 alle dager med unntak av torsdager og fredager hvor det er stengt. 

Museet (eller turer i kloakken) åpnet så tidlig som i 1889 og vi lover deg en tur du mest sannsynlig ikke har opplevd før.

Torturmuseet i Amsterdam

amsterdam tortur museum

Dette er ikke en stol du frivillig vil bli plassert i. Torturmuseet i Amsterdam. Photo: mattmangum - CCLicense 

Bli med ca 500 år tilbake i tid og lær om de grusomme torturmetodene som ble benyttet den gang. Amsterdam er kjent for mye rart, men det spørs om ikke et skikkelig torturmuseum er noe av det rareste.  Her vil du se giljotiner og rekvisitter fra inkvisisjonen og naturligvis ymse skrustikker og strekkbenker.

Museet er for deg med gode nerver, og naturligvis, dette er ikke spesielt barnevennlig. Adressen er Singel 449. Åpningstider er fra 1000 til 2300 hele uken. For ordens skyld finner du et torturmuseum i Praha (Celetná 558/12, 110 00 Staré Město) og i London (med navnet The Clink og som befinner seg i 1 Clink Street nær London Bridge.

Penismuseet på Reykjavik (Island)

reykjavik penis museum

Penismuseet i Reykjavik er ikke et erotisk museum, snarere et zoologisk museum. Photo: Jennifer Boyer - CC-lisens

Icelandic Phallological Museum samler og viser frem peniser og deler av denne fra en rekke pattedyr, og da først og fremst de som har eksistert og eksisterer på Island. Adressen er Hedinsbraut 3a i Reykjavik.

Noen av pattedyrene er dessuten mennesker, og første bidragsyter skal etter sigende være en tidligere islandsk Don Juan. Utstillingen omfatter nærmere 300 peniser og vi konkluderer med at elefanter er store "både her og der".

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.