Forsidebilde SurfersBeach

Harrytur til Gekås Ullared

Foto: Mats Hagwall (cc-lisens)

Ta turen til Gekås Ullared, Skandinavias største varehus. De sier selv at 98 % av kundene forlater varehuset med et smil om munnen. Med salgsflater tilsvarende fire fotballbaner og et salg på mer enn 30000 kroner i minuttet så forstår vi at i alle fall din kredittkortleverandør smiler.

Fantastiske fakta om gigantvarehuset

Gekås Ullared har noen smått fantastiske tall å vise til. Hva sier du til 4 millioner kunder i året, og en beste salgsmåned som tilsier omsetning på mer enn en halv milliard kroner? Varehusets totale gulvareal er på nesten 19000 kvadratmeter, noe som tilsier fire fotballbaner. Med lager og personalrom utgjør bygningsmassene totalt 51.283 kvadratmeter.

Det er 5000 kundevogner og 4000 handlekurver og 2500 gratis parkeringsplasser her, og køene er mindre enn antallet kunder skulle tilsi.Hvis du trodde nordmenn drar på Harry-tur...

Hvis vi skal kalle bilreisende nordmenn på vei over svenskegrensen for å bedrive Harry-handel, kan man spørre hva man skal kalle de svenske Norrländingene. De flys nemlig til Gøteborg med egne charterfly for å handle på Gekås Ullared . Og fra campingplassen går det elektrisk tog til varehuset. Og hvis det er et godt tegn å handle der hvor svenskene selv handler, så er med andre ord dette stedet. Og her kan du kjøpe alt, fra mat og drikke, til leketøy, klær, elektronikk, hobby- og fritidsartikler og mye mer, også lavkvalitetsprodukter av typen du slett ikke trenger.

Men uansett om det er masse billige varer her, så anbefaler vi ikke å ta hele turen til Gekås Ullared hvis du bare skal ha mat. Da er utvalget like bra i nærheten av Svinesund.

reisemannLes mer om Sverige og reisemål i Sverige!

Les mer om shopping i Gøteborg hos Reiseplaneten

 

Motormuseum og golf i Ullared

Ullared og omkringliggende områder er et hyggelig bekjentskap, og her finnes golfbaner og et motormuseum. Du har også kort vei til herlige vestkysten av Sverige. Besøk for eksempel Varberg eller Falkenberg som ligger like vest for Ullared. Det er ikke noe problem å slå ihjel en dag der hvis solen skinner.

Gekås Ullared er enkelt tilgjengelig

Ullared ligger ca 100 kilometer sør fra Gøteborg og kjøretiden er ikke mer enn en drøy time. Senteret har behagelige åpningstider, nærmere bestemt fra 0800 til 2000 alle hverdager, 0700 til 1700 lørdager og 0800 til 1700 søndager.

Reiseguider Sverige

  • Gotland

    Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

  • Gøteborg

    Reiseguide Gøteborg! For de aller fleste nordmenn vil Gøteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser....

  • Stockholm

    Stockholm er ”Nordens Venezia” der den ligger med alle sine broer og kanaler. Stockholm er bygd på 14 øyer. Skjærgården mot...