Forsidebilde SurfersBeach

Tear of Grief - Minnemonumentet ingen kjenner til

Tearsofgriefbayonne11. september 2006 skjedde avdukningen av monumentet Tear of Grief eller Tear Drop Memorial som monumentet også kalles. Dette er en gave gitt av Russland til USA som bevis på sympati og til minne om ofrene fra terroraksjonen 11. september 2001 og bombingen av World Trade Center i 1993.

Men underlig nok er det svært få som kjenner til dette monumentet, til tross for at avdukningen skjedde med både Clinton og Putin. Hvorfor det er slik kan vi sannelig ikke svare på!

Et monument med håp om en fremtid uten terror!

Det flotte stålmonumentet strekker seg 30 meter til værs, nesten det dobbelte av Monolitten i Vigelandsparken i Oslo, ( Norge) som er ca 17 meter høy. Tear of Grief er kledd i bronsje. Monumentet har en åpning i midten hvor en 12 meter lang ståltåre minner oss tilskuere på ofrene etter terroraksjonene i 1993 og 2001.

Fundamentet rundt monumentet er ellevesidet og granittskivene har innrisset navnene til ofrene fra de nevnte terroraksjonene.  Monumentet veier 175 tonn og ble skipet til USA i seks deler.

En fantastisk kunstners initiativ

Opphavsmannen til monumentet er den svært kjente russiske kunstneren Zurab Tsereteli. Han besøkte ground zero etter 11. september-terroren, og som et resultat av all sorgen han så og opplevde, kom ideen til et tåredråpelignende monument. Tsereteli vurderte tidlig New Jerseys strandområder som perfekt beliggenhet for monumentet.  Tsereteli har for øvrig en rekke andre utrolige gigantmonumenter på samvittigheten og hans verker er ofte kontroversielle. Det være seg Seiersmonumentet eller Peter den Store-monumentet i Moskva eller for den saks skyld "Good Defeats Evil"-monumentet ved FN-bygningen i New York.Hvor finner jeg Tear of Grief

Er du noen dager i New York City bør du absolutt vurdere å ta Tear of Grief i nærmere øyesyn. Det gedigne minnemonumentet står ved Harbor View Park, en menneskelaget halvøy ved Bayonne Harbor. Området var tidligere kjent som Military Ocean Terminal (MOTBY).      

Du kan se monumentet fra nedre Manhattan og Staten Island Ferry både om dagen og om natten, i alle fall hvis det er fullmåne og klart. Det er slett ikke lange veien å komme seg helt frem, men regn med 30 minutter med bil fra Manhattan. Du kan dessuten ta tog, men husk at du må ta taxi fra 34th Street Light Rail Station til monumentet.

Reiseguider Sverige

  • Gotland

    Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

  • Gøteborg

    Reiseguide Gøteborg! For de aller fleste nordmenn vil Gøteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser....

  • Stockholm

    Stockholm er ”Nordens Venezia” der den ligger med alle sine broer og kanaler. Stockholm er bygd på 14 øyer. Skjærgården mot...