annonse
annonse
annonse

reiseartikler

Gladiatorskole i Roma

Hvorfor ikke melde deg på en gladiatorskole neste gang du besøker hovedstaden i Italia? Det er slett ikke komplisert å bli deltaker på skolen. Og det er verken spesielt kostbart eller farlig. Og så er det enkelt å få klemt inn tid til dette mellom alle de andre turistgjøremålene du må utføre i Roma.
 

Maxxi i Roma

Mange av Europas storbyer har fått nye landemerker i form av spektakulære bygninger. Det være seg The Gherkin i London eller Agbartårnet i Barcelona. Mange byer sørger også for at disse arktitektoniske samtaleemnene blir spekket med samtidskunst, innovativ mote og andre kulturaktiviteter. Hvem har ikke hørt om Guggenheim i Bilbao og Pompidou i Paris. Nå har også fått Roma tatt plass i rekkene med sitt Maxxi.
 

Hurtigtog mellom Roma og Milano

Det å kjøre tog i Italia er generelt raskt, billig og trygt. I flere år har vi fra tid til annen benyttet oss av det fabelaktige Intercity tilbudet. Og nå lanseres det nye konseptet Alta Velocità for fullt, og med det får togreiser i Italia enda en ny dimensjon! Fra Roma til Milano under 3 timer!
 

Romas hotellhemmeligheter

Hotell sentralt i Roma kan være dyrt. Men her får du våre helt spesielle hotelltips som gjør at drømmeweekenden kan være enda mer realistisk. Ikke reis til Roma uten å sjekke denne artikkelen!
 

Romas beste pizzarestauranter

Et av våre absolutt favorittmåltider når vi er på ferie er pizza. Det er enkelt og billig, og alle fra minstemann til bestemor liker det! Og når man besøker Italia så skal man absolutt spise en pizza eller flere. Vi har satt opp en liste over de beste pizzarestaurantene i Roma. Og det er på sin plass, siden mange restauranter i Roma som dessverre ikke alltid er like interessert i å servere kvalitet, som de er i å tjene mest mulig penger av intetanende turister.
 

Vi rangerer Roma

Vi elsker Roma (i alle fall jeg som skriver dette), men hva slags poengsum skal vi gi byen når vi kritisk vurderer den kategori for kategori? Roma har jo alt, eller......  Er livet mer enn Pantheon og Piazza Navona? Se vår vurdering og poengsum. Husk at du kan kommentere og gi din mening også! Les vår rangering av Roma !

 
 

En glemt øyperle i Italia

På vestkysten av Italia, i det Tyrrenske hav, (en del av Middelhavet) finnes det en øy som gjennom tiden har vært i eie av byene Perugia og Pisa. Også den kjente Medici-familien fra Firenze skal hatt herredømme over den. Øya har vært bebodd siden steinalderen, vært angrepet av Barbarossa, den berømte piraten som herjet rundt år 1500...
 

Romas opprinnelse

Les den fascinerende historien om Romulus og Remus, Ulvinnen og drap for makt og et kongedømme. Romas opprinnelse er like fascinerende som byen selv.
 

Bryllupsplanleggeren i Roma

Camilla Egge Mòller er bosatt i Roma hvor hun organiserer drømmebryllup for skandinaver. Hun arrangerer både borgerlige vielser, og kirkelige vielser i flotte protestantiske kirker. Hva med bryllupsmiddag på et slott i Toscana, eller på restaurant Gladiatori med utsikt over Colosseum. Dette er realiteten om du får bryllupsplanleggeren til å organisere den største dagen i ditt liv.
 

En annerledes sightseeing tur i Roma

Sightseeing-busser er en velkjent form for guidetur i storbyer. I Roma har de tatt dette konseptet til et nytt nivå. Alt du trenger er et par joggesko, du blir nemlig hentet av treneren på hotellet. Fenomenet omtales som Sight-jogging, og er en vanlig guidetur, men med en vesentlig forskjell, her er det om å gjøre å jogge fra attraksjon til attraksjon. Pris: 560,- kr per time.
 
Annonse