Forsidebilde SurfersBeach

Maten er Indias mest vellykkede eksportartikkel, og de fleste av oss har allerede god kjennskap til indisk mat etter besøk på indiske restauranter i Norge eller utlandet. Utvalget i New Delhi er naturligvis enda bedre. Inderne har over hundre forskjellige måter å tilberede kjøtt på og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på.
Indisk_mat
Apropos kjøtt, det er ganske begrenset hva slags kjøtt du kan regne med å finne på menyen. Storfekjøtt skal du lete lenge etter, siden kua er hellig i India og heller rusler rundt i bygatene enn å befinne seg på menyen. Svinekjøtt serveres heller ikke mange steder, så hovedsakelig vil du bli tilbudt kylling eller lam.

I New Delhi kan du fråtse i mange forskjellige retter. Du kan prøve en av de mange nordlige rettene med chappati, et tynt brød, ved siden av. Eller du kan prøve en av de sørlige sterke karrirettene med ris eller grønnsaker, gujarati thalis i sine utallige vegetarvarianter eller til og med delikat ferskvannsfisk helt fra Bengal. Bestiller du retten bombay duck, vil du kanskje bli overrasket når retten blir servert. Den består ikke av and som du kanskje tror, men av tørket fisk.

De fleste bedre hotellene har indiske retter på spisekartet, men de mindre restaurantene er også vel verdt et besøk siden de kan tilby en mer autentisk lokal atmosfære enn luksushotellene.

New Delhis egne innbyggere spiser mange av sine måltider fra gatebodene som står tett i tett langs de mest trafikkerte handlegatene. Blant de mest populære rettene er pav bhaji, en type velsmakende brødlefse fylt med grønnsaker og krydder. Kinesisk mat er også svært populært.

Indisk mat kan være sterkt krydret, spesielt karrirettene fra Goa-distriktet. Herfra kommer den berømte vindaloo. Snakk med kelneren på forhånd hvis du ikke er komfortabel med sterk krydret mat.

Dessertene er kanskje i søteste laget for skandinaviske ganer, med alle sine kaker gjennomtrukket av sukker og honning, men kulfi-iskremen er unntaket. Den er mer kremaktig enn vestlig is, ofte lagd av kokt vannbøffelmelk. Den fås i flere smaksvarianter som mango, kardemomme eller pistasj.

Sicilia-guiden!

  • Sicilia

    Sicilia er den største øya i Italia og byr på uendelig av muligheter for en turist med åpent sinn. Her er kaotiske storbyer som...

  • Fly til Sicilia

    Det er forholdsvis greit å ta seg til Sicilia fra Norge. Det er riktig nok ikke mange som flyr deg direkte ned, men med en...

  • Bli kjent på Sicilia

    Sicilia er Italias største øy og er breddfull av historie og attraksjoner. Det er relativt sett store avstander og vanskelig å...

  • Leiebil på Sicilia

    Det er få steder vi anbefaler leiebil mer enn på Sicilia. Denne vakre øya innbyr til oppdagelsesreiser, og det er slett ikke...

  • Spise på Sicilia

    Sicilia er en landbruksregion og over hele øya finner du gårder som produserer frukt, grønnsaker, kjøtt og vin. Og selvsagt er...

  • Shopping på Sicilia

    Er du glad i shopping kommer du til å elske Sicilia. Selv om øya er domineres av landbruk og fiske, i tillegg til turisme, og...

  • Sicilia Med barn

    Det er ingen problemer forbundet med å reise til Sicilia med barn i ferien. Eneste unntaket er kanskje hvis du har tenkt å...

  • Sicilia Sport

    Det er ingen problemer for turister å ha en aktiv ferie på Sicilia. Du kan gå lange vandreturer i noe som er nær den vakreste...

  • Attraksjoner på Sicilia

    Sicilia er Italias største øy, og for den saks skyld Middelhavets største øy, og har gjennom hele historien vært influert av...

  • Klima på Sicilia

    Sicilia er omtrent så langt sør du kan komme hvis feriemålet er Italia. Her blomstrer mandeltrærne i februar og somrene kan bli...

  • Sicilia Reiseartikler

    Herlige Cefalu og skremmende Crowley Lyst til å bli forskrekket, forbannet og kanskje litt nysgjerrig? Bli med i jakten på...