Forsidebilde SurfersBeach

De beste strendene i USA

USA Beste strender

USA har mange flotte strender. Og du kan reise til dette landet for sol og bad hele året, det gjelder bare å velge rett sted. Om sommeren kan du med hell kombinere New York-turen med en herlig badeferie. Valget er ditt!

Photo by Don Johnson 395 - Photo license



Med gode flypriser og mye for pengene på mange destinasjoner er det ikke så rart at USA tiltrekker seg norske turister. I tillegg kjenner vi språket og vi er kjent med både maten og kulturen. (Sjekk dollarkursen her!).

Husk at USA har en rekke flotte strender for de mange som er på jakt etter sol og bad. Mens Florida og California har godt klima nærmest året rundt, vil badeområdene nord i landet være reisemål for sommerferiene. Her kommer Reiseplanetens liste over de beste strendene i USA.

Hanalei Bay Beach på Kauai, Hawaii

Hawaii Hanalei Beach

Mange mener Hanalei Beach er den beste i USA.
Photo by Hakilon - Own workCC BY-SA 3.0

Det finnes knapt noen som ikke har hørt om øygruppen og staten Hawaii. Hanalei Bay Beach på Kauai regnes som kanskje USAs beste strand. Den lange hvite stranden er kort og godt utrolig flott, og vakkert dandert med palmetrær og utsikt til høye vakre fjelltopper.

Kauai er den fjerde største av Hawaiiøyene og ligger lenger vest enn de fleste andre øyene. Kauai er en populær turistøy og det er her Jurassic Park-filmene har blitt spilt inn.

Hamoa Beach på Maui, Hawaii

Hawaii Hamoa Beach

Fantastiske Hamoa Beach.
Photo navin75 - CC BY-SA 2.0, Link

Hamoa Beach på Maui, Hawaii er en liten strand som byr på alt det eksotisk og vakre vi drømmer om når vi skal på ferie. Stranden er faktisk inne i et vulkankrater.

Bare reisen til stranden er en opplevelse i seg selv. En av veiene hit byr på 50 små broer som alle må passeres før du er fremme.

Maui er en ganske stor øy som ligger lenger øst enn Kauai. James Cook var den første europeer som så Maui (år 1778), men han gikk aldri inn på selve øya. Maui har to vulkaner og regnes som en meget fruktbar øy. Antall innbyggere er ca. 150 000.


Siesta Beach i Florida

Siesta Beach

Vakre Siesta Beach i Florida!
Photo by Clyde Robinson - CC license

Har du hørt om Sarasota i Florida? Ikke det? Her finner du nemlig vakre Siesta Beach med et herlig badevann. Du finner korallrev og grotter som er ypperlig for deg som elsker å snorkle eller dykke.

På stranden er det alltid folk som spiller volleyball eller holder seg i aktivitet på andre måter.

Siesta Beach ligger ca 110 kilometer sør for Tampa, som er nærmeste storby.  Den for oss mer kjente turistbyen Orlando ligger ca 2 timers kjøretur unna. Orlando er en kjent turistfavoritt med alle sine forlokkende temaparker. Du kjenner sikkert til Disneyworld, Epcot, Islands of Adventure og hva nå alt heter.

Men vet du også at Orlando ligger langt fra havet? Det er nemlig ikke slik at alt i Florida ligger ved stranden. Så skal du kjenne lukten av hav samtidig som du har sand mellom tærne, så må du bo annet sted. Sarasota og Siesta Beach er herved anbefalt!

Cape Florida, Key Biscayne

Miami Cape Florida Lighthouse

En herlig strand med et flott landemerke!
Photo by Ken Bosma - CC-lisens 2.0

Key Biscayne er kjent for sin herlige korallsand og et badevann som er ypperlig for svømming siden sterke bølger blir stoppet av grunner ute i vannet.

Cape Florida Lighthouse er et vakkert landemerke som skaper en spesiell atmosfære på denne kjente og kjære stranden. 

Cape Florida Lighthouse befinner seg på Key Biscayne som er en øy beliggende rett sør for kjente Miami Beach og med det kun en snau halvtimes kjøretur fra Miami by. Miami var tidligere ganske så beryktet for mafia og narkotika. I dag fremstår imidlertid byen sofistikert og spennende (på en positiv måte) med en rekke attraksjoner. 

Legg også til at Key Biscayne har naturparker og flott golfanlegg i tillegg til strand og strandfasiliteter. Med andre ord ligger alt til rette for å kunne kombinere storbyens gleder med sol og badeliv dersom du legger ferien din hit.



Coronado Beach i San Diego, California

San Diego Coronado beach

Alle drømmer seg til California. Besøk Cornado Beach!
Photo by Jeffreybaron - Own work, CC BY-SA 3.0

Coronado Beach ligger rett utenfor storbyen San Diego syd i California.  Denne regionen har som kjent utallige strender.

Flotte Coronado Beach er ypperlig for personer som vil lære å surfe. Ærverdige og historiske Hotel del Coronado er et naturlig førstevalg for den som vil feriere her.

San Diego ligger ca. 200 kilometer sør for Los Angeles og er den 8. største byen i USA. San Diego har en flott skyline og byr på en rekke attraksjoner for både barn og voksne.  Vi tenker da på alt fra temaparker, dyreliv, mat, shopping til badestrender.


Cape Hatteras i North Carolina

Cape Hatteras lighthouse

Fyrtårnet ved Cape Hatteras er kjent over hele USA

Cape Hatteras var blant de strendene som fikk status som nasjonale strender og byr på østkystens beste fasiliteter for surfing. Fyrtårnet her er også kjent over hele USA. Turistene bor gjerne på de omkringliggende små fiskelandsbyene. Er du glad i å fiske i tillegg til å bade så er dette reisemålet et klart førstevalg.

Hampton og jacksonville er byer i Nærheten av Cape Hatteras. Cape Hatteras ligger ca. 540 kilometer sør for Washington DC hvis du ønsker å kombinere ferien med et flott storbybesøk.

Nord-Carolina er kanskje ikke den staten Skandinaviske turister først og fremst besøker. Synd, for Nord-Carolina har behagelig klima, lang kystlinje og flott natur og høye fjell innlands. Ypperlig for aktive turister. Hovedstaden i Nord-Carolina heter forresten Raleigh og ligger snaue 400 kilometer rett vest for Cape Hatteras.

Beachwalker Park i Kiawah, South Carolina

Beachwalker Park Kiawah

Finnes det noe vakrere enn området rundt Kiawah?
Photo by OzarksRazorback - Own work, CC BY-SA 4.0

Syd for Charleston finner du et herlig rekreasjonsområde hvor Beachwalker er et naturlig midtpunkt. Denne offentlige stranden ligger på den sydlige delen av Kiawah-øya.

Området Beachwalker Park er også kjent for sitt rike fugleliv. OL-byen Atlanta ligger ca 550 kilometer unna for deg som vil kombinere sol og badeliv med et ordentlig storbybesøk.

Charleston er en by med ca 120 000 innbyggere og som er kjent for å ta godt vare på turister. Turisme er en viktig del av økonomien her. Charleston har dessuten den største flyplassen i Sør-Carolina rett utenfor "stuedøren", slik at det er enkelt å fly hit fra nær sagt hvilken som helst storby i USA.

Coast Guard Beach, Cape Cod i Massachusets

Cape Cod Coastguard

Tidlig om morgen får du stranden alene.
Photo Matt Northam - CC License

Cape Cod befinner seg helt øst i delstaten Massachusets Hit til Coast Guard Beach ved Cape Cod kommer folk med sykler og shuttlebusser. En pittoresk kystvaktstasjon står her fortsatt og byr på flott utsikt. Vannet her holder en ganske lav temperatur, noe som er herlig forfriskende på svært varme sommerdager.

New York City ligger ca 400 kilometer unna, men Boston er nærmeste storby, kun ca. 100 kilometer avgårde, retning nordvest sett fra Cape Cod.

Cape Cod var opprinnelig en del av fastlandet, men en kanal har i praksis gjort det om til en øy.  Cape Cod er populær blant turister så ikke forvent billige priser i høysesong i stor grad samsvarer med sommerferien i Norge.

Main Beach i East Hampton, New York 

East Hampton Main Beach

Perfekt feriekombinasjon 1, New York og Main Beach!
Photo serbgirl75 - CC License 

Ved Main Beach i East Hampton er det vakkert og sommergjester flokker til området. Stranden er lang og vid og kan vise til en 300-årig historie som rekreasjonssted. Sanden er hvit og har en rekke myke sanddyner. Vannet er klart og blått, så kanskje dette er ditt nye favorittreisemål?

East Hampton har mange strender, men kun Main Beach har restaurantpaviljong slik at du får deg noe å spise på stranden. East Hampton ligger kun 25 kilometer fra Southampton og dermed ikke mer enn snaue 170 kilometer fra New York City.

Coopers Beach i Southampton, New York

Coopers Beach1

Perfekt feriekombinasjon 2, New York og Coopers Beach!
Photo Raleene Cabrera - CC License

Den hyggelige landsbyen Southampton har sin egen "Gold Coast". Her kan du slappe av blant store myke sanddyner.

Stranden ned mot havet er hvit og finkornet. Og naturligvis byr Coopers Beach på nødvendige fasiliteter som f.eks. strandbarer som serverer enkel, men god mat og diverse drinker.

Southampton ligger ca 140 kilometer fra New York City.  Du finner flere hyggelige kunstgallerier, noen museer og mange overnattingssteder i og ved Southampton. Det er et populær utflukts- og sommerferieområde, så prisene er ganske "stive" i høysesong.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Szczecin-guiden!

  • Szczecin

    Ikke la deg stoppe av at du mest sannsynlig ikke kan uttale bynavnet Szczecin. Tar du turen hit nordvest i Polen, bare et...

  • Fly til Szczecin

    Flyr du direkte til Szczecin så lander du egentlig i byen Goleniów, som befinner seg ca 50 kilometer nordøst fra Szczecin...

  • Bli kjent med szczecin

    Du finner byen Szczecin nordvest i Polen, ikke langt fra grensen til Tyskland. Byen er hovedstaden i Det vestpommerske...

  • Turist i Szczecin

    Det er enkelt å få gode dager i Szczecin. Det finnes store shoppingsentre som f.eks. Galaxy, og byen har flotte parker hvor både...

  • Hotell i Szczecin

    Szczecin har ca 80 hoteller av ulike kategorier tilgjengelig for turister som ønsker overnatting. Som studentby er det naturlig...

  • Spise i Szczecin

    Til tross for sin nærhet til Tyskland, gjør ikke Szczecin skam på vårt utsagn om at det er billig å spise i Polen. Og med...

  • Shopping i Szczecin

    Vi spøker ikke når vi sier at shoppingen i Szczecin er bra. Det er selvsagt ikke som London, Paris eller Milano, ei heller som...

  • Leiebil i Szczecin

    For norske sjåfører er det forholdsvis enkelt å kjøre i Polen. Trafikkreglene er stort sett de samme, selv om ikke alle i Polen...

  • Attraksjoner i Szczecin

    Som i mange andre byer i Europa så er den største attraksjonen i Szczecin det å rusle rundt i sentrum og se på folkelivet....